Banjaluka: Ko i kako radi u dane praznika


Na Međunarodni praznik rada, u utorak 1. maja, mimo Odluke o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima, koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada, u vremenu od 7.00 do 12.00 časova, mogu da rade i prodajni objekti samostalnih preduzetnika koji se bave trgovinom na malo mesom i ribom.

Ovo je u skladu sa gradonačelnikovim zaključkom kojim se daje mogućnost rada na dan republičkog praznika – 1. maja 2018. godine.

Inače, 1. maja u skladu sa Odlukom o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima, koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada rade:

– u vremenu od 00.00 do 24.00 časa pravna lica i preduzetnici koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača, i prodaja istih; trgovinski objekti tipa „dragstor“ i trgovinski objekti u autobuskim i željezničkim stanicama i na benzinskim pumpnim stanicama, te

– u vremenu od 8.00 do 21.00 čas – trgovine na malo pogrebnom opremom.

Navedeni subjekti mogu da rade i 2. maja, a uz njih drugog dana republičkog praznika na području grada Banje Luke od 8.00 do 16.00 časova mogu da rade i pravna lica i preduzetnici koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost.

Poslodavci su radnicima, koji budu radili u dane predstojećih praznika, dužni da omoguće ostvarivanje prava u skladu sa zakonskim propisima o radu.

Ugostiteljski objekti radiće u skladu sa Odlukom o određivanju radnog vremena ugostiteljskim objektima na području grada Banje Luke.

Gradska uprava ne radi 1. i 2. maja

U skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske, zbog obilježavanja Međunarodnog praznika rada, neradni dani u Gradskoj upravi Grada Banja Luka biće 1. i 2. maj 2018. godine.

U dane republičkih praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

Raspored rada u Domu zdravlja

Za vrijeme prvomajskih praznika u Domu zdravlja Banja Luka radiće se po sljedećem rasporedu:

Služba porodične medicine – dežurni timovi na Poliklinici i u Platonovoj ulici, u dvije smjene od 7.00 do 20.00 časova;

Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu – dežuraće jedan stomatolog u stomatološkoj ambulanti u Službi hitne medicinske pomoći 24 časa;

Specijalističke pedijatrijske ambulante – radiće u dvije smjene od 07.00 do 20.00 časova u ambulantama na Poliklinici.

Odjeljenje za hematološku i biohemijsku dijagnostiku – 24 časa na Poliklinici i u Službi hitne medicinske pomoći;

Služba hitne medicinske pomoći – 24 časa.

Previous Cvijanović: Rekordna zaposlenost u Srpskoj
Next Godišnjica akcije “Bljesak”: Protjerano pet hiljada Srba, 283 ubijeno ili nestalo

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *