Cvijanović: Rekordna zaposlenost u Srpskoj


Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je Vlada u posljednjih nekoliko godina sprovela niz sistemskih mjera, uključujući i Akcioni program za zapošljavanje, na osnovu kojih Srpska danas bilježi rekordnu zaposlenost, ali i rekordnu pokrivenost uvoza izvozom.

Cvijanovićeva je istakla da Srpska bilježi povećanje prihoda u kontinuitetu, rast BDP-a i industrijske proizvodnje, te da su sve to pokazatelji da se Srpska jača finansijski i ekonomski i da je na putu stabilnog rasta i oporavka.

“Prioritet Vlade Republike Srpske i u narednom periodu ostaće rad na stvaranju uslova za nova zapošljavanja, očuvanje postojećih radnih mjesta, kao i unapređenje prava i materijalnog statusa radnika”, navela je Cvijanovićeva u čestitki povodom 1. maja – Međunarodnog dana rada.

Ona je dodala da su istorijska simbolika ovog praznika i njegove vrijednosti, kao što su radnička prava, socijalna pravda i solidarnost, i dalje društveni ideali za koje se svi u Republici Srpskoj moraju zalagati.

Cvijanovićeva je praznik čestitala radnicima i građanima Srpske, Savezu sindikata Republike Srpske i granskim sindikatima u svoje i ime Vlade Republike Srpske, uz želju da ga provedu u zdravlju, miru i solidarnosti.

Međunarodni praznik rada je ustanovljen kao znak sjećanja na 1. maj 1886. godine kada je više desetina hiljada radnika u Čikagu izašlo na ulice, zahtijevajući bolje uslove rada i osmočasovno radno vrijeme.

(Srna)

Previous Teška saobraćajka kod Novog Grada, poginuo mladić
Next Banjaluka: Ko i kako radi u dane praznika

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *