Bob Dilan pokreće vlastitu proizvodnju izuzetnog viskija


Američki kantautor i dobitnik Nobela za književnost Bob Dilan krajem maja s partnerima pokreće sopstvenu liniju viskija koju će nazvati „Heaven’s Door“, a sastojaće se od tri vrsta viskija – od „straight rye“, „straight bourbon“ i „double-barreled“, pišu američki mediji, prenosi Hina.

Dilan je odlučio da liniju pokrene s poznatim proizvođačem „Angels’s Envy“ burbona i velikim obožavateljem Markom Bušalom.

„Obojica smo željeli da stvorimo kolekciju američkih viskija od kojih će svaki na svoj način pričati sopstvenu priču. Decenijama putujem i probao sam neke od najboljih viskija na svijetu, a ovaj naš je izuzetan“, kazao je Dilan za Njujork Tajms, navodi Hina.

Sve tri vrste viskija već se mogu naručiti putem interneta, a od 21. maja naći će se na policama specijalizovanih trgovina u Sjedinjenim Državama. Boca je svojevrsna interpretacija njegovih skulptura od čelika, a ikonografija ruralna – čine je vrane i kočije.

Bušal je za Njujork tajms rekao da je Dilan otjelovljenje karakteristika ključnih za promociju dobrog viskija: „Vjerodostojan je, 100 odsto američki i radi šta želi i onako kako želi.“

Standardna linija „Heaven’s Door“ prodavaće se za 50 do 80 dolara po boci, a prva specijalna Bootleg Series edicija koja dogodine „puni“ 25 godina (riječ je o 25 godina odležanom viskiju), koštaće 300 dolara.

(Danas)

Previous Medvjed protrčao prijedorskim naseljem (VIDEO)
Next Sirijski umjetnik grafitima "briše" tragove rata

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *