Ognjen Tadić novi potpredsjednik DNS-a


Predstavnici DNS-a i Narodne stranke danas su u Banjaluci donijeli zajedničku odluku o ujedinjenju i jedinstvenom djelovanju u okviru DNS-a.

Dosadašnji predsjednik Narodne stranke Ognjen Tadić izabran je za potpredsjednika DNS-a.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić je rekao novinarima da bi postignuti dogovor sa Narodnom strankom trebalo da omogući spuštanje tenzija u društvu i da to bude novi politički dogovor u čijem fokusu neće biti političari, već narod i Republika Srpska.

“To su osnovni ciljevi današnjeg dogovora. Dosta je podjela. Moramo raditi zajedno da bismo obezbijedili ekonomski i svaki drugi razvoj Srpske”, rekao je Pavić nakon zajedničke sjednice Predsjedništva DNS-a i Savjeta Narodne stranke na kojoj je razmatrana mogućnost ujedinjenja dvije stranke i nastavak djelovanja u okviru jedinstvenog političkog subjekta.

Pavić je rekao da Narodna stranka i Ognjen Tadić mogu doprinijeti realizaciji plana u čijem je fokusu bolji život građana Srpske.

“DNS je ostao otvoren za sve koji smatraju da su pravda i razvoj uslovi za dugovječnost naroda i Srpske. Sa svima ćemo razgovarati i ubuduće, trudeći se da uvijek otvorimo neki novi put i alternative, što je posao političara. Želimo da nakon izbora zajedno s građanima realizujemo ideje DNS-a”, rekao je Pavić.

On je čestitao Ognjenu Tadiću na izboru za potpredsjednika DNS-a, te poželio svim dosadašnjim članovima Narodne stranke dobrodošlicu.

“Danas smo postigli dobar dogovor i ubijeđen sam da ćemo zajedno uspjeti”, poručio je Pavić.

Kada je riječ o podršci SNSD-ovom kandidatu za predsjednika Srpske, čije ime nije još zvanično saopšteno, Pavić je rekao da se DNS ne kaje zbog te odluke.

“Imamo svoju politiku od početka i držaćemo je se. SNSD ima svoje razloge zašto ne izlazi s kandidatom, iako mislim da je rano izlaziti s kandidatima prije raspisivanja izbora”, rekao je Pavić.

Tadić je rekao da su dobre odluke dvije stranke o ujedinjenju i jedinstvenom djelovanju u okviru DNS-a.

“Dobre su za Srpsku i njene građane, kao i sve ljude iz dvije stranke. Ove odluke nisu protiv bilo koga i dobra su poruka za političku javnost Srpske, a to je da je politiku podjela i zavada potrebno pretvoriti u politiku udruživanja, razumijevanja i dijaloga kako bi se Srpskoj donijela stabilnost”, rekao je Tadić.

On je rekao da do održavanja izbora biračima treba objasniti koncept da ozbiljni ljudi na ozbiljan način treba da se bave politikom, te imaju odgovornost za izazove koji dolaze.

Tadić je dodao da u vezi s ovim dogovorom nije bilo nikakve političke trgovine, kao i da aktuelni politički pristup na nivou institucija BiH nije donio ništa specijalno dobro.

“Treba formirati ozbiljniju vlast koja će sa više odgovornosti i ozbiljnosti rješavati probleme građana”, rekao je Tadić i dodao da je DNS, pored HDZ-a i SDA, jedina partija koja se može praktično politički ostvarivati na sva tri nivoa vlasti u BiH.

Na pitanje da li lider SNSD-a Milorad Dodik, s obzirom na ranije međusobne “okršaje” na izborima, ima njegovu podršku kao kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH, Tadić je rekao da nijedan pojedinac u političkom životu ne donosi takve odluke, pa ni on, već organi stranaka.

Na konferenciji za novinare u prostorijama Narodne skupštine Pavić i Tadić su čestitali novinarima Međunarodni dan slobode medija.

Zajedničkoj sjednici DNS-a i Narodne stranke u prostorijama Narodne skupštine prisustvovali su predstavnici rukovodstva dvije partije.

(Srna)

Previous U Jazavcu od večeras “Kulturica 2018”
Next SDA će za člana Predsjedništva predložiti Zvizdića, Sebija 2019. preuzima stranku

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *