Od bivše supruge oteo kćerku


Cazin – Pripadnici Policijske stanice Cazin priveli su A.H. (25) jer je u srijedu od bivše supruge S.H. (23) oteo njihovu trogodišnju kćerku, koja je naposlijetku vraćena majci.

Prema informacijama iz policije, A.H. je skupa sa S.H. (23) i S.D. (21) došao do kuće u kojoj živi njegova bivša supruga te od nje zahtijevao da mu vrati kćerku. Pošto ona nije pristala, A.H. je odlučio svoju namjeru ostvariti silom, u čemu mu se suprotstavio S.J. (24), brat bivše supruge, te je došlo do fizičkog sukoba.

U borbi s tri odrasla muškarca  S.J. je savladan i tom prilikom su mu nanesene lakše fizičke povrede po glavi i tijelu, nakon čega je A.H. ušao u kuću i uzeo dijete, te skupa s prijateljima automobilom napustio tu lokaciju.

Nakon što je o svemu obaviještena policija, organizovana je potraga za muškarcima i djevojčicom, koja je rezultirala njihovim privođenjem.

U cijeli slučaj se uključio i Centar za socijalni rad, čijom odlukom je dijete vraćeno majci. Istražitelji Policijske stanice Cazin nastavili su rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela koje je okarakterisano kao nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari.

Nezvanično saznajemo kako su muškarac i žena četiri godine bili u braku koji je bio prožet brojnim problemima, a nakon što su se rastali, djevojčica je sudskim putem dodijeljena na staranje majci.

A.H. se, prema tim nezvaničnim informacijama, često žalio kako mu bivša supruga ne dozvoljava da viđa kćerku.

(Glas)

Previous Varala muža, prijavila silovanje, a onda otrovala radne kolege
Next Finiks zbog Kokoškova promjenio ime

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *