Da li “gromada” Tramp i “mrvica” Kim lažu o pravoj visini?


U zvaničnim podacima navodi se da je predsjednik Sjeverne Koreje Kim Džong Un visok 170 centimetara, ali izgleda da ove brojke nisu tačne i da je on niži za čak 5 centimetara.

Istorijski samit dvije Koreje, koji je održan 27. aprila u pograničnom selu Panmundžom, otkrio je dugo skrivanu tajnu o Kim Džong Unu.

Naime, na fotografijama sa samita na kojima su predsjednici dvije Koreje, vidi se da je Kim niži od Mun Džae Ina, koji je visok 167 centimetara, piše “Daily mail”. To znači da sjevernokorejski diktator nema više od 165 centimetara, čak pet centimetara manje njego što tvrdi Sjeverna Koreja.

Na fotografijama dvojice lidera, na kojima se oni pozdravljaju i hodaju zajedno na granici u Panmundžomu, vidi se da je Kim niži od predsjednika Muna, uprkos svojoj famoznoj frizuri.

Nijedan od korejskih lidera na samitu nije nosio cipele sa većom potpeticom od one uobičajene za muškarce.

Visina muškaraca iz dinastije Kim je osjetljiva tema u Sjevernoj Koreji. Otac sadašnjeg lidera Kim Džong Il, koji je bio visok 158 cm, nosio je kubanske cipele kako bi izgledao viši.

O Kimovoj visini govorio je i američki predsjednik Donald Tramp prošle godine, kada su se njih dvojica prepucavali.

“Zašto bi me Kim Džong Un vrijeđao nazivajući me starcem? Ja njega nikad ne bih nazvao niskim i debelim”, napisao je prošle godine u novembru Tramp na Twitteru.

Nakon toga Tramp je Kima nazvao “malim raketašem”, ali su ova prozivanja sada iza njih. Tramp i Kim trebalo bi uskoro da se sastanu, a njihovi odnosi su postali mnogo bolji.

Koliko su zaista visoki svjetski lideri?

Kao i Kim, i Tramp je bio optužen da laže o svojoj visini. Na njegovoj dozvoli iz 2012. piše da je visok 187 cm, ali je njegov doktor u medicinskom izvještaju u januaru naveo da predsjednik ima 190 cm.

Na fotografijama na kojima Tramp stoji pored bivšeg predsjednika SAD Baraka Obame, koji je 185 cm visok, vidi se da Tramp nema 190 cm.

Tramp je svakako najviši od svih svjetskih lidera, dok je Kim ubjedljivo najniži i visok je isto kao i njemačka kancelarka Angela Merkel.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin visok je 170 cm, dok je predsjednik Kine Si Đinping visok 175 cm.

Francuski predsjednik Emanuel Makron ima 177 cm.

(Telegraf.rs)

Previous Junker: Ne sudite Marksu po zločinima njegovih sljedbenika
Next Devet savjeta američkog predsjednika za uspjeh

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *