Stranačka prepucavanja zbog slučaja Dragičević


SDS skreće pažnju na sebe neistinama o bezbjednosti u Republici Srpskoj, poručuje lider SNSD-a. Milorad Dodik tvrdi da najveća opoziciona stranka koristi trenutnu situaciju kako bi prikupila političke poene.

“SDS pokušava da skrene na sebe pažnju, prije svega pokušava da prikaže RS kao mjesto koje nije sigurno, koje je destabilizovano. Njihov ministar bezbjednosti i njihovi aktivisti izmislili su priču o paravojsci koja nas je mnogo koštala na međunarodnom planu”, izjavio je Milorad Dodik, predsjednik RS.

Dragan Mektić odgovara Dodiku da se njegova stranka samo zalaže za pravdu. Dan nakon što je na skupu pod sloganom borbe za pravdu poručio da će njegova stranka, kako je rekao, pozvati članstvo da zaštiti narod od brutalne vlasti, Mektić poručuje da Milorad Dodik i Staša Košarac treba da se stide, jer pokušavaju da osujete dolazak do istine.

“Nezapamćen je slučaj da ministar bezbjednosti daje izjave kojima svjesno pogoršava bezbjednost građana i institucija, a upravo je to ono što Mektić radi”, naveo je Staša Košarac, poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Davor Šešić, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS, poručuje da vlast više nema osnova da tvrdi kako je Banjaluka bezbjedan grad.

“SDS samo konstatuje ono što se dešavalo u prethodna dva mjeseca. Dakle ubistva, bombaški napadi, napadi zoljama, obračuni, ako je to ništa za grad Banjaluku i RS, ako je to nešto normalno, onda smo mi u krivu”, kaže
Davor Šešić, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS.

Najopasniji od svih bezbjednosnih izazova, otvoreni rat porukama na relaciji SDS-SNSD počeo je nakon jučerašnjeg saopštenja Ministarstva unutrašnjih poslova, u kojem je pisalo da će MUP biti prinuđen da podnese krivične prijave protiv Davora Dragičevića i pojedinaca zbog, kako su naveli, neutemeljenih optužbi na račun rukovodstva i pripadnika MUP-a. MUP se i danas oglasio saopštenjem. Uputili su ga direktno Draganu Mektiću. Poručuju da bez ikakvih dokaza optužuje Ministarstvo da je umiješano u slučaj Davida Dragičevića.

“Mektić, od svog prvog pojavljivanja na skupu na Trgu Krajine, kada je obećao da će dati sve resurse i kapacitete Ministarstva bezbjednosti BiH da bi riješili slučaj pokojnog Davida Dragičevića, pa do sinoć kada je obećao podršku i sve resurse SDS-a ako policija krene na narod – nije uradio ništa da bi doprinio rasvjetljavanju ovog slučaja”, navode iz MUP-a RS.

Tri dana ostalo je do posebne sjednice Narodne skupštine, koja će biti posvećena bezbjednosti u RS, a posebno slučaju smrti mladog Banjalučanina, Davida Dragičevića. Njegov otac, Davor, već je najavio dolazak, a dan prije sjednice govoriće na konfrenciji za medije u Beogradu.

(ATV)

Previous Ju Nesbe: Čitaocima pružam ono što ne znaju da žele
Next Pripreme za Kanski film festival

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *