Vojvodić ostaje trener Borca, problem licenca i dug prema Džaji


Fudbalski klub Borac produžio je ugovor sa trenerom Darkom Vojvodićem na godinu dana uz mogućnost nastavka saradnje još jednu godinu ukoliko obje strane budu zadovoljne.

Dosadašnji Vojvodićev pomoćnik, Marko Maksimović od danas je novi sportski direktor kluba.

– Zadovoljni smo dosadašnjom saradnjom sa Darkom Vojvodićem i on će i u narednom periodu uživati našu maksimalnu podršku. Darko je izložio plan za naredni period i uprava se saglasila sa istim, tako da smo lako pronašli zajednički jezik. Definitivno imamo iste poglede na budućnost. Što se tiče Marka Maksimovića, njemu je povjerena sva koordinacija između stručnog štaba, odnosno sportskog sektora i uprave. On će zajedno sa trenerom Vojvodićem selektirati ekipu za narednu sezonu. Maksimalna odgovornost što se toga tiče je na njima, ali uprava kluba u tandem Vojvodić – Maksimović ima puno povjerenje, istakao je potpredsjednik Borca, Vico Zeljković.

Borac je u pretprošlom kolu obezbijedio opstanak u Premijer ligi BiH. U klubu su zadovoljni tim rezultatom obzirom na sve turbulencije koje su pogodile crveno – plave ove sezone.

– Prošle sezone smo se vratili u Premijer ligu iz Prve lige Republike Srpske i opstanak se može smatrati uspjehom. Nismo mi zaboravili euforiju sa početka tekuće sezone, koju je naša marketing služba iznijela možda malo medijski preambiciozno. Nešto smo i mi naučili. Što se tiče ciljeva za sljedeću sezonu, bićemo oprezni, jer dosta toga će zavisiti od finansijske situacije. Njih ćemo precizirati do prozivke, koja će zakazana za 10. jun. Naravno da Borac mora “pucati” uvijek na vrh, ali treba biti realan i prije svega sačuvati klub – jasan je Zeljković.

Borac je na terenu izborio opstanak. Međutim, to nije dovoljno. Da bi izabranici Darka Vojvodića i naredne sezone bili dio premijerligaškog karavana neophodno je da uprava do 20. maja obezbijedi 150. 000 maraka za dobijanje licence. Još veći problem za klub, je dug prema Školi fudbala “Džaja”. U klub je stigla izvršna presuda, prema kojoj je Borac dužan da plati 594 677, 11 KM.

– Taj dug koji imamo prema “Džaji” je rak rana. Dug je izvršan i ne može se više osporiti. Ja ne znam zašto se niko iz prethodnih uprava nije pojavljivao na sudu i mi sad imamo veliki problem. Gledajte cifra je velika i za mnogo veće klubove od Borca. Međutim, mi to moramo na neki način riješiti. Svjetlo na kraju tunela, koliko god to čudno zvučalo je činjenica da nam na naplatu dolaze dugovi koje je aktuelna uprava napravila da bi pokrila stare dugove, odnosno one koji su napravili naši prethodnici, a sve da bi klub mogao normalno da živi. Ako riješimo pitanje licence smanjićemo 90% problema. Nadam se da nećemo sljedeće sezone ponovo morati kretati iz Prve lige Republike Srpske. To bi praktično značilo kraj Borca! U pat poziciji smo, novac nam je neriješiv problem. Iskoristili smo, da tako kažem pomoć prijatelja, ispucali smo sponzorske ugovore za tekuću sezonu, a novi sponzorski ugovori stupaju na snagu od 1. jula. Da kažem i to da smo već dogovorili nastavak saradnje sa većinom sponzora. Jednostavno moramo izmisliti novac do 20. maja – zaključio je Vico Zeljković.

(Srpska info)

Previous Predsjedništvo BiH prekosutra s Merkelovom
Next Banjalučanin pretukao sugrađanina pa se objesio u ćeliji

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *