Prodavnice u Banjaluci u srijedu rade do podne, prevoznici kao nedjeljom


Banjaluka – Za republički praznik Dan pobjede nad fašizmom, u srijedu, građanima će u skraćenom radnom vremenu biti na raspolaganju trgovine, autobusi će saobraćati po prazničnom redu vožnje, a dežuraće ljekari i vatrogasci.

U Gradskoj upravi su rekli da će tog dana od sedam do 12 časova moći raditi prodavnice mješovite robe na malo.

– U ovom vremenu moći će raditi mesnice, ribarnice te cvjećare – naveli su u Gradskoj upravi.

Napomenuli su da non-stop mogu raditi pekare, te  preduzetnici  koji se bave  proizvodnjom i prodajom svježe tjestenine i kolača.

– Ograničenja nema za “dragstore” i trgovine u autobuskim i željezničkim stanicama, te na benzinskim pumpama, pa oni mogu da rade 24 časa – rekli su u Gradskoj upravi i dodali da će od osam do 21 čas moći raditi trgovine pogrebnom opremom.

Napomenuli su da će zbog obilježavanja republičkog praznika, srijeda biti neradni dan u Gradskoj upravi.

Načelnik Odjeljenja za privredu Radenko Komljenović je rekao da je odluka o skraćenom radnom vremenu za trgovce donesena kako bi građani i tog dana mogli da podmire osnovne životne potrebe.

– Ugostitelji na teritoriji grada mogu da se pridržavaju redovnog radnog vremena kao i bilo kog drugog dana u sedmici – naveo je Komljenović.

Šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun rekao je da za vatrogasce nema predaha.

– Bez obzira koji je dan u sedmici napravljen je raspored koji obezbjeđuje da non-stop dežuraju ekipe koje će biti na raspolaganju građanima u slučaju potrebe – kazao je Ćućun.

Direktor “Autoprevoza” Dejan Mijić rekao je da će autobusi na linijama gradskog i prigradskog prevoza u srijedu saobraćati prema prazničnom rasporedu.

– Praznični red vožnje je jednak onom kojim autobusi saobraćaju nedjeljom – kazao je Mijić.

I službe Doma zdravlja će raditi po drugačijem rasporedu.

– U Službi porodične medicine radiće ljekari u dvije smjene od sedam do 20 časova na Poliklinici i u Platonovoj ulici – rekli su u “Domu zdravlja” i dodali da će stomatolog dežurati 24 časa u Službi hitne pomoći.

Specijalističke pedijatrijske ambulante će raditi u dvije smjene od sedam do 20 časova na Poliklinici.

Napomenuli su da će Odjeljenje za hematološku i biohemijsku dijagnostiku biti na raspolaganju 24 časa u Poliklinici i u Službi hitne pomoći, te da će non-stop raditi i Služba hitne pomoći.  Osim toga, građanima će na raspolaganju biti i dežurna apoteka “1. maj”.

Obustava saobraćaja

Zbog obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom u srijedu će od deset do 13 časova, biti obustavljen saobraćaj u ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića, od Aleje Svetog Save do Bulevara cara Dušana.

– Za to vrijeme linije autobuskog prevoza putnika koje saobraćaju tom dionicom biće preusmjerene u Bulevar cara Dušana te ulice Kninska, Vidovdanska, Vuka Karadžića i dalje postojećom trasom – rekli su u Gradskoj upravi.

Previous Tužilac zatražio ukidanje oslobađajuće presude Oriću i novo suđenje
Next Dragan Šakota, trener košarkaša AEK-a : Uspjeh slađi kada se desi kod kuće

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *