Lukač: Nikada nisam okvalifikovao smrt Dragičevića kao samoubistvo


Ministar unitrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da nikada nije okvalifikovao slučaj tragične smrti mladog Banjalučanina Davida Dragičevića kao samoubistvo i da nije govorio o zadesu, već da je samo dao jednu izjavu u kojoj je rekao da “do tog trenutka nema indicija da se radi o krivičnom djelu”.

On je dodao da su mnogi mediji o tome govorili na taj način, te da on na to nije mogao da ima uticaja.

“Ne mogu da se borim protiv novinara i njihovih natpisa i slogova”, rekao je Lukač.

Lukač je dodao da se njegove izjave izvlače iz konteksta.

“Je li neko od vas čuo da sam ja danas ovdje rekao da David nije ubijen? Ja to nisam rekao”, istakao je Lukač na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS.

On je ponovio da će protiv Zdravka Krsmanovića podnijeti krivičnu prijavu.

Lukač je objasnio da na sjednicu Odbora Narodne skupštine za bezbjednost nije došao jer mu je javljeno da nema kvoruma, a ne zato što nešto prikriva u vezi sa slučajem Dragičević.

On je rekao da je glavnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Želimira Lepira zvao, ne da bi ga usmjerio kako da završi ovaj predmet, nego da mu kaže da je ogroman pritisak javnosti i da bi bilo dobro da tužilaštvo što prije iznese javnosti činjenice koje može.

“Ne pada mi na pamet da vršim pritisak na Tužilaštvo, niti imam namjeru to da radim, niti sam kvalifikovao ovaj slučaj kao ubistvo ili samoubistvo ili bilo kako”, rekao je Lukač.

Lukač: Odbijam sve što je Dragičević rekao

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova obratio se poslanicima nakon govora Davora Dragičevića tokom posebne sjednice Narodne skupštine RS i rekao da odbija sve ijednu navedenu stavku koja je iznesena.

” Sve ovo što smo čuli za mene nije iznenađenje jer je ovo dobro priređen performans koji ide prema meni lično, prema Tužilaštvu, a sve bez ijednog dokaza”, rekao je Lukač, te dodao da niko nema pravo da optužuje drugog bez valjanih dokaza.

“Po prvi put smo ovako nešto vidjeli u Republici Srpskoj. Odbijam sve ijednu stavku koju je iznio Davor Dragičević jer je sve laž”, rekao je Lukač.

Lukač je saopštio da bez obira na sve optužbe nije želio da podnosi krivičnu prijavu, ali da će nakon ovoga što je danas izneseno u NS RS to uraditi.

Lukač je dodao da je i on stvarao ovo državu, da je borac prve kategorije, te da i on ima djecu i da će se naći oči u oči sa svakim ko iznosi ovakve optužbe.

“Svima koji iznose ovakve stvari bez dokaza poručujem da ćemo se naći na sudu i sresti oči u oči”, rekao je Lukač pred poslanicima..

U RS postoje institucije kojima je posao da utvrde šta se desilo.

Lukač se u svom obraćanju osvrnuo i na blogera Slobodana Vaskovića, za kojeg je rekao da usmjerava Dragičevića.

“Slobodan Vasković usmjerava Davora Dragičevića kao i još neki iz političkog života i to odgovorno tvrdim”, rekao je Lukač, te dodao da će Tužilaštvo još jednom ispitati Vaskovića, obzirom da on tvrdi da zna ko su ubice Davida Dragičevića, te napomenuo da je notorna činjenica da je svaki građanin dužan da prijavi krivično djelo i učesnike ukoliko mu je to poznato.

Dragan Lukač je ponovio da je nakon pronalaska Davida Dragičevića posjetio porodicu kao čovjek i pružio im podršku, te je potom prešao na čitanje obdukcionog nalaza.

MUP će nastaviti da prikuplja činjenice

MUP-a nastaviti da prikupljaju činjenice koje bi dovele do utvrđivanja okolnosti pod kojima je stradao mladi David Dragičević.

“Istraga nije završena i neće biti dok Tužilaštvo ne kaže šta još treba raditi i utvrditi. MUP je Tužilaštvu na raspolaganju kako bi pomogao i uradio sve što može. Iz svih detalja koje Tužilaštvo ima, vidi se da MUP i niko od inspektora ništa nije sakrio, da je to nemoguće sakriti i da ništa neće biti sakriveno. Ako bilo ko pokuša nešto da prikrije, pozivam Tužilaštvo i nadležne da odgovorne procesuiraju”, rekao je Lukač.

(Nezavisne novine)

Previous Predsjedništvo traži od Savjeta ministara hitan izvještaj o prilivu migranata u BiH
Next Policija na nogama zbog odbjeglog žestokog momka

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *