SAKUPLJA KUTIJE CIGARETA Maturant iz Banjaluke LJUBAV PREMA PUTOVANJIMA spojio sa NEOBIČNIM HOBIJEM


Nikola Milutin posljednje tri godine sakuplja zanimljive kutije cigareta, obavezno ih donese sa svakog putovanja, a već ih ima više od 700.

Nikola živi između Obilićeva i Starčevice, a trenutno se osim sakupljanja cigareta bavi i maturom, jer privodi kraju svoje školovanje u banjalučkoj Gimnaziji.

Ovaj mladi Banjalučanin svoj neobičan hobi spojio je sa ljubavi prema putovanjima, sa kojih umjesto magneta i razglednica, redovno donese kutije cigareta.

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

– Privukla me je raznolikost kutija po imenima cigareta, bojama, slikama i slično. Sada je već prošlo oko tri godine od kako sam počeo sakupljati i imam ih iz mnogih dijelova sveta – kaže Nikola, dodajući da je mnogo kutija iz drugih zemalja  nabavio i preko interenta, razmjenjujući ih sa drugim zaljubljenicima u ovaj hobi.

U njegovoj kolekciji nalaze se kutije raznih oblika, vrsta i veličina, pa se tako kod Nikole mogu naći omoti kubanki, sobranja, ali i gotovo svih vrsta domaćih cigareta. Međutim, kutije od cigareta nisu sve što Nikola sakuplja, on se osim toga bavi i numizmatikom.

– Kovanice sakupljam odavno i imam ih već više od 5.000. Rado bih svoju kolekciju cigareta mijenjao za kovanice, koje su takođe moja velika ljubav – ispričao je Nikola.

Sudeći po svemu, ovaj maturant se po svojim interesovanjima mnogo razlikuje od svojih vršnjaka, koji se u kovanice često malo razumiju.

Odlučio da proda kolekciju

Nikolina kolekcija sa preko 700 kutija od skora je i na prodaji, iako sam kaže da ne zna po kojoj bi cijeni mogao da ih proda.

– Cijenu nisam odlučio, a to za koliko ću iz prodati zavisi od ponude. Čekam da neko pondi dobar iznos ili kolekciju starih kovanica, koja bi dobro došla mojoj – kaže Nikola, koji je svoje kutije već stavio na internet oglase.

(Srpska info)

Previous “Pink Panter” iz Zvornika ukrao nakit od 2,2 miliona evra u Londonu
Next “MOŽDA ĆE NEKO DOĆI NEŠTO DA KUPI” Zaposleni u privredi na poslu i za praznike, BEZ MARKE nadoknade

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *