10 trikova da razlikujete prave od lažnih brendova


Sigurno vam se više puta desilo da potrošite veliki novac kupujući neki proizvod verujući da je originalan, a da se ubrzo ispostavi da je ipak samo verna kopija mnogo lošijeg kvaliteta. Da vam se to više ne bi dešavalo, vreme je da naučite jednom za svagda da razlikujete lažne od pravih brendova. Mi smo zato spremili deset korisnih saveta koji će vam pomoći da vas više niko nikada ne prevari.

1. Levi’s farmerke

Levi’s farmerke

Foto: brightside.me
* Sve farmerke ove marke imaju karakterističan bod u obliku luka na zadnjem džepu, malo slovo “e” na etiketi (veliko je samo kod kopija) i dupliran serijski broj i na unutrašnjoj stani pojasa.
* Dugmići su napravljeni od metala i imaju ugraviran “Levi Strauss” potpis na gornjoj strani, a na donjoj serijski broj. Nitne su napravljene od čelika i imaju serijski broj i sa jedne i sa druge strane.

2. “Lacoste” polo majice

"Lacoste" polo majice

Foto: brightside.me
* Dugmići su raznolike boje jer su uglavnom pravljeni od sedefa. Pljosnati su, sa blagim ispupčenjem u sredini. Dugmići imaju dve rupice i nikakav natpis na sebi.
* Zeleni krokodil je posebno šiven, a onda zakačen za majicu. Nalazi se na levoj strani majice, bliže donjem delu dugmića (oni koji prave kopije obično zaborave na ovo). Jasno se razlikuju delovi tela krokodila.

3. “Victoria’s Secret” kupaći kostim

"Victoria’s Secret" kupaći kostim

Foto: brightside.me
* Svi kupaći kostimi ovog brenda napravljeni su od duple tkanine. Jednobojne komade možete lako proveriti tako što ćete povući gorni i donji sloj u različitim pravcima.
* Postoji 5 veličina: XS, S, M, L i Xl. Kopije obično imaju samo S, M i L veličinu. Veličine žičanih brushaltera označene su isto kao i ostali donji veš (34А, 34В itd.). Etikete su uvek ružičaste, crne, bele ili providne. Zemlje proizvodnje su Kina i Šri Lanka.

4. “Rolex” sat

"Rolex" sat

Foto: brightside.me
” Rolex” satovi su napravljeni od safirnog stakla. Ako na njega stavite kap vode, ona će ostati kap. Odeljak za kalendar je blago podignut. Sa druge strane stakla se nalazi mala slika krune blizu broja 6 (kod svih modela posle 2002. godine).
* Sekundara se kreće glatko, bez ikakvih skokova. Čak i ako pokušate da čujete, nećete čuti tik-tak zvuk.
* Kopije “Rolex” satova obično imaju providnu pozadinu. Originalni modeli uvek imaju metalni poklopac sa serijskim brojem i oznakom ugraviranom ispod njega.

5. Ray-Ban naočare

Ray-Ban naočare

Foto: brightside.me
* Kutija je napravljena od kože i ima sledeće karakteristike: neravna je na dodir i ima Ray-Ban logo na dugmetu. Levo od dugmeta nalazi se pečat firme. Prednja strana kutije je gruba, dok je zadnja mekša. U unutrašnjosti se nalazi crni velur.
* Levo staklo na svim modelima ima Ray-Ban natpis koji se ne može ukloniti. desno staklo ima lasersku gravuru iznutra ili spolja.
* Na levoj dršci se nalazi serijski broj koji počinje sa RB. Takođe sadrži sledeće informacije: boju stakla, nivo zatamnjenja, prečnik sočiva i veličinu nosnog mosta. Na desnoj dršci se nalazi ime modela, slovo koje označava fabriku za proizvodnju i eiketu sa evropskim standardima sigurnosti.

6. “Converse” patike

"Converse" patike

Foto: brightside.me
* Đon nije manji od 3 cm. Na zadnjoj strani se nalazi “ALL STAR” znak (sa zvezdom u sredini natpisa, ponekada povezanom sa slovom “R”) i ništa više. Converse patike se uvek prodaju zapertlane.
* Nalepnica na poleđini jezika se podiže na dodir (lažni modeli imaju smao parče papira). Gornji deo ima dva široka šava. Na etiketi se nalazi serijski broj koji ima 6 karaktera.

7. “Air Max” sportske patike

"Air Max" sportske patike

Foto: brightside.me
* Originalni modeli imaju vazdušni modul ispod plastičnog poklopca. Lažni modeli nemaju vazduh ispod plastike. da biste proverili vazdušnu komoru, morate da pritisnete patiku. Originalni modeli se teško pritiskaju i brzo vraćaju u originalni oblik.
* Od 2008. godine, etikete se pričvršćuju pomoću toplote, pa ne bi smelo biti nikakvih konaca. Serijski broj je kod od 6 karaktera; sledeća tri karaktera su kodovi boja. Đon je napravljen od visoko kvalitetne gume, blago zamagljene.

8. Kristijan Lobutin cipele

Kristijan Lobutin cipele

Foto: brightside.me
* Kada su postavljene na ravnu površinu, prsti i pete originalnih cipela će biti na istom nivou; stopalo čvrsto naleže na zemlju. Štikle i bočni delovi nisu visoki (to je zaštitni znak brenda) i izrazito zakrivljeni. Glavni deo cipele i štikle napravljeni su od istog materijala.
* Đon je uvek jasne, crvene boje, sa pečatima “Christian Louboutin”, “Made in Italy” i brojem cipela. Nikakav drugi pečat ili natpis nije dozvoljen.

9. “Apple” slušalice

"Apple" slušalice

Foto: brightside.me
* Originalne slušalice se prodaju u plastičnoj kutiji sa plavim natpisom (lažne obično imaju žuti). Težina kutije zajedno sa proizvodom iznosi oko 51 gram.
* Na slušalicama nema tragova lemljenja. Otvori za zvučnike su napravljeni od metala (na kopijama su obično plastični). Na falsifikatima obično nedostaju oznake za levo i desno.

10. “Samsung” telefoni

"Samsung" telefoni

Foto: brightside.me
* Originalni telefoni imaju AMOLED displej. Jedna od njegovih karakteristika je jarka crna boja. Lažni proizvodi su obično sivi, plavi ili braon.
* Ako ukucate *#7353# kod, na originalnim Samsung Galaxy telefonima otvoriće se meni za testiranje aplikacija. Kombinacija *#0*# pomoći će vam da testirate ekran, zvučnike i druge funkcije telefona.
* Ispod baterije se nalazi kod modela, serijski broj i IMEI. Ako ukucate *#06#, na ekranu će vam se pojaviti IMEI plus serijski broj (radi samo kod nekih modela).
Previous Banjalučanin nastradao u šahtu
Next Festival književnosti u Banjaluci: Banski dvor pretvoren u carstvo knjiga

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *