Beogradska vučica smještena u zoo-vrt: Sve ukazuje da je bila kućni ljubimac


Veliku pažnju javnosti u subotu je privukla vijest da je u centru beogradskog naselja Mirijevo uhvaćena evropska siva vučica.

Još uvijek je nepoznanica odakle je stigla i kako je završila na ulicama Beograda, a to bi mogla da utvrdi istraga MUP-a.

Vučica nije pokazivala agresivnost, a u odličnom je stanju i kondiciji, i djeluje da je skotna. Da li je to zaista tako utvrdit će u Zoološkom vrtu u Beogradu, jer je vučica upravo tu pronašla novi dom.

Vučica je u beogradskom zoološkom vrtu dobila poseban kavez. Veterinar Jožef Ezveđrekao je za RTS da ona ima oko osam godina i da je u zadovoljavajućem stanju.

U planu je da se urade kliničke pretrage i da se vakciniše protiv bjesnila.

“Ako još nije i trajno obilježena, dobit će čip i uradit ćemo hematološke analize kako bismo utvrdili njeno opšte stanje i da li treba da se liječi”, rekao je Ezveđ.

Vučica je bila mirna prilikom hvatanja što može da ukazuje da je bila nečiji kućni ljubimac.

“Ja sam više nego ubijeđen da je bila ljubimac jer se divlji vuk ne bi ovako ponašao, pobjegao bi. Ona je dugo bila u blizini ljudi koji su učestvovali u akciji hvatanja i nije pokazivala znakove agresivnosti”, rekao je veterinar.

U zoo-vrtu je hrane kvalitetnim mesom i ona pokazuje dobar apetit, prenio je RTS.

Previous Vraćen u Tuzlu: Državljaninu BiH zabranjen ulazak u Njemačku zbog bizarnog razloga
Next Test pouzdanosti – isplovio prvi kineski nosač aviona

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *