Bizaran tretman za njegu intimnog područja: Objava bjuti blogerke razljutila doktore, evo šta kažu!


Američka bjuti blogerka Huda Katan (Huda Kattan) se našla u centru skandala zbog promovisanja tretmana izbjeljivanja vagine jer može da izazove nezgodne infekcije.

Naime, njen blog koji je nazvala “Zašto vaša vagina tamni i kako da je posvjetlite” zaprepastio je mnoge, a posebno doktore. Šminkerka je rekla da neke žene previše brinu zbog kože koja na intimnoj regiji postaje sve tamnija.

Ona tvrdi da je pronašla trikove za posvjetljivanje ove regije koje možete primjeniti u svom domu, a potom je objasnila kako izgleda proces.

Bizarni tretman se sastoji iz nekoliko namirnica: soka od limuna, jogurta, kokosovog ulja i bjelanaca ( sve što ne bi trebalo da se nađe “dole”).

-Dokazujem da je moguće posvjetljivanje određenih dijelova ženskog tijela sa prirodnim sastojcima- napisala je u opisu.

Nakon ove objave, koja je zaintrigirala žene širom svijeta, koje slijepo vjeruju poznatoj blogerki, javili su se mnogi ljekari koji napominju da žene ovo nikako ne rade.

Doktor Doris Dej(Doris Day) ističe da se žene kojima smeta diskoloracija kože konsultuju sa dermatologom kako bi dobili neku vrstu hemijskog pilinga, koji sadrži sastojke hidrokinon i traneksaminska kiselina.

Postoje mnogobrojni razlozi zašto ženina vagina može da mijenja boju tokom njenog života, najprije zbog promjene hormona nakon rođenja djeteta i u menopauzi.

– Uništavanje prirodne flore agresivnim čišćenjem ili kućnim tretmanima može da dovede do infekcije, poput bakterijske vaginoze, osipa i upale- ističe dotkorka Vanesa Makes sa “Rojal koledža”.

(avaz)
Previous Raste rejting Donalda Trampa
Next Šest mjesta za punjenje auta na struju

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *