SDS traži odgovore od Lukača u vezi sa smrću Davida Dragičevića


Banjaluka – Srpska demokratska stranka /SDS/ pozvala je ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača da odgovori na pitanja u vezi sa smrću Davida Dragičevića iz Banjaluke, te poručila da “nikakve tužbe i optuživanja ne mogu zamijeniti odgovore”.

SDS pita ko je naredio da 26. marta bude održana konferencija za novinare na kojoj se, kako navode, pokušala sakriti istina o misterioznoj smrti Davida Dragičevića.

“Zašto je ministar zvao okružnog javnog tužioca da okonča istragu i da li je znao da je to protivzakonito, zašto je ministar, prije konačne tužilačke odluke, izjavio kako žne postoje ni najmanje indicija da se radi o ubistvuž Davida Dragičevića”, pitaju iz SDS-a.

Iz SDS-a pitaju i zašto nije urađena hemijska i mikrobiološka analiza vode iz pluća Davida Dragičevića, kao i da li će ministar unutrašnjih poslova “objelodaniti kompletno vještačenje spornog snimka sa kamera čija je vjerovatnoća, kako je rekao, 80 odsto”.

“Srpska demokratska stranka još jednom poziva Lukača da odgovori na pitanja koja mu iz dana u dan postavljaju građani Republike Srpske i porodica Davida Dragičevića”, navodi se u saopštenju.

U SDS-u dodaju da Lukač, umjesto na odgovori na pitanja, “bez ikakvog osnova priča o reformi policije koje nema i koje ne može biti i na koju niko nijednom rečenicom nije pozivao”.

(Glas Srpske)

Previous Brčanka novac od maturske haljine poklonila u humanitarne svrhe
Next Dualno obrazovanje iduće godine u školama u Srpskoj

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *