Tramp pozdravio odluku Pjongjanga o uništavanju poligona za nuklearno testiranje


VAŠINGTON – Američki predsjednik Donald Tramp pozdravio je odluku Sjeverne Koreje da uništi poligon za nuklearno testiranje i okarakterisao je to kao pametan potez.

“Sjeverna Koreja je objavila da će ugasiti i uništiti poligon za nuklearno testiranje ovog mjeseca, uoči velikog samita (između Trampa o sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una) 12. juna. Hvala vam, vema pametan i pohvalan potez”, poručio je juče na Twitteru američki predsjednik.

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

North Korea has announced that they will dismantle Nuclear Test Site this month, ahead of the big Summit Meeting on June 12th. Thank you, a very smart and gracious gesture!

Kako je AP prethodno izvjestio, Sjeverna Koreja saopštila je juče da će krajem ovog mjeseca održati ceremoniju gašenja i uništenja poligona za nuklearno testiranje, a zavisno od vremenskih uslova, uništenje poligona biće sprovedeno između 23. i 25. maja, u cilju održavanja obećanja da će Sjever prestati sa nuklearnim testovima.

Kako je agencija navela, planirano je da taj događaj bude simboličan i dramatičan, kako bi bio postavljen temelj za sastanak Kima i Trampa, koji je zakazan za 12. jun u Singapuru.

Ministarstvo spoljnih poslova Sjeverne Koreje saopštilo je da će svi tuneli na poligonu za nuklearno testiranje biti uništeni eksplozivima, a da će biti uklonjeni svi posmatrački i istraživački objekti, kao i kopnene jedinice.

Sjeverna Koreja planira da pošalje pozivnice novinarima iz SAD, Južne Koreje, Kine, Rusije i Britanije, kako bi mogli da prisustvuju čitavom procesu.

Previous Jedna osoba ubijena u napadu nožem u Parizu, napadač ubijen
Next Brčanka novac od maturske haljine poklonila u humanitarne svrhe

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *