Hrvatska ministarka privrede podnijela ostavku zbog afere “hotmail”


Zbog mjelova koje je proteklih dana objavio zagrebački portal “Index”, desna ruka premijera Hrvatske Andreja Plenkovića i potpredsjednica Vlade, te ministar gospodarstva Martina Dalić podnijela je ostavku.

Pomenuti portal je 9. maja objavio prvi tekst o mejlovima koje su razmjenjivali potpredsjednica vlade Hrvatske Martina Dalić te tvorci Lex Agrokora, koji su kasnije i bogato “nagrađeni”.

“U dogovoru s premijerom podnijela sam neopozivu ostavku. Sada odjednom ispada da sam ja postala uteg i teret Vladi. Ja to nikako ne želim biti. Dobila sam politički zadatak spriječiti propast Agrokora i povratak cijele ekonomije u recesiju. Velika je sreća svih današnjih strastvenih kritičara da ih nije dopao ovaj zadatak. I zato i dalje mislim da za to mogu zapaliti svijeću na Kamenitim vratima”, rekla je Dalić, prenio portal “24sata.hr”.

“Osobno nisam učinila ništa krivo, ništa nemoralno ili Bože sačuvaj, nezakonito. Percepcija je takva kakva je, ona je rezultirala da koalicijski partneri HDZ-u iskazuju nezadovoljstvo, Ja to želim zaustaviti i zato dajem ostavku”, dodala je ona.

Plenković je prije obraćanja Dalićeve objasnio da je Vlada lex Agrokorom spriječila krizu širih razmjera.

“Niti jednim svojim potezom niti izjavom nismo dopustili da pridonesemo stvaranju atmosfere krize, panike, kaosa, te eventualno i širih problema za hrvatski gospodarski i financijski sustav. Angažirali smo stručnjake koji su mogli pomoći Vladi da se pripremi za izbjegavanje najneugodnijeg scenarija – niza stečaja Agrokorovih kompanija”, dodao je Plenković.

Premijer je istakao da je Dalićeva konsultovala ljude koji su u toj temi mogli biti od pomoći i to u kratkom roku.

“Vlada je stala iza prijedloga zakona, Sabor je usvojio zakon. A zakon je imao vrlo važnu odredbu da se aktivira na zahtjev društva na koji se odnosi. I to je vrlo važno. Da nije bilo zahtjeva ivice Todorića, zahtjev ne bi bio aktiviran”, rekao je Plenković.

Previous Zvizdić: Prioritet BiH je smještaj izbjeglica
Next Todorić: I Plenković da podnese ostavku, sve je znao

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *