Bužim domaćin najmasovnijeg airsoft susreta u BiH: 200 igrača, 38 klubova i mnoštvo adrenalina


U Bužimu je ovih dana održan najmasovniji airsoft događaj u našoj zemlji na kojem je učestvovalo preko 200 airsoftera iz 38 klubova iz Bosne i Hercegovine i zemalja regije.

Četvrti međunarodni airsoft susret iz serijala “OP Green Forest” okupio je do sada najveći broj airsoftera koji su nekoliko dana uživali u krajiškim krajolicima i prirodi. Organizator ovog događaja bio je airsoft klub “Otpisani” iz Bužima koji zbog nivoa ozbiljnosti svake godine ugošćava sve veći broj airsoftera.

Generalni sponzor susreta bila je Općina Bužim, a svoj doprinos dale su i mnogobrojne firme kao i pojedinci.

Prisutni airsofteri imali su priliku osjetiti sve čari ovog vojno-simulacijskog sporta raspoređenih na dvije strane, dok su samom igrom koordinirali moderatori koji su biti zaduženi za sam tok odvijanja igre.

Na kraju susreta pobjedila je ekipa WAF-a, koja je tokom cijelog susreta postigla veći broj bodova. Međutim, kako je istaknuto, i ove godine je pobijedio airsoft, sklopljena su nova prijateljstva, ostvarene neraskidive veze, kako između igrača, tako i između klubova. Pored toga, za uspješno komandovanje stranama, Hristo trgovina iz Zagreba je počastila komandante strana sa kuponima.

Iako je ovaj vojno-simulacijski sport relativno mlad u Bosni i Hercegovini, mladi airsofteri iz Bužima su posljednjih godina postali prepoznatljivi kako u domovini tako i izvan nje i svake godine postavljaju nove granice. Airsoft klub “Otpisani” iz Bužima osnovan je 2013. godine, a proteklih godina vrijedni članovi kluba uložili su značajna sredstva u realizaciju ideje i radili na popularizaciji airsofta na području Bosne i Hercegovine.

Tokom svih godina rada i djelovanja airsoft klub iz Bužima postao je neraskidiva veza između klubova iz BiH, Hrvatske i Slovenije.

Previous Aleksandar Vukotić zvanično postao najskuplje pojačanje Beverena u istoriji kluba
Next Jevrejska zajednica i ambasada Izraela Zlatka Hasanbegovića proglasila nepoželjnim u BiH

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *