“Evropska noć muzeja” u Banjaluci: “Niplpipl” ispred MSU RS


Pored izložbe “Punktumi”, zbirke inostrane umjetnosti Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS), koja broji 100 djela 80 autora iz 17 evropskih zemalja, kojom će biti obilježena “Evropska noć muzeja”, u ovoj instituciji u subotu i ove godine je ispred Muzeja predviđen i muzički dio programa.

“Muzički dio programa započinjemo nastupom banjalučkog dječjeg hora ‘MaMa Voks’, zatim di-džej setom, a od 22 časa prvi put na ovim prostorima ugostićemo izuzetno popularan i aktuelan bend ‘Niplpipl'”, kazala je Sarita Vujković uoči “Evopske noći muzeja” koja se organizuje pod pokroviteljstvom Savjeta Evrope i UNESCO-a, a vezana je za Međunarodni dan muzeja 18. maj.

Tanja Đaković, pomoćnica ministra prosvjete i kulture Republike Srpske, istakla je podršku Ministarstva ovoj značajnoj manifestaciji, kojom se Muzej pridružuje porodici od preko 2.000 evropskih muzeja koji obilježavaju i Međunarodni dan i “Evropsku noć muzeja”. Osim Banjaluke, ovu manifestaciju, konstatovala je Đakovićeva, obilježiće i muzeji i galerije u Trebinju, Bijeljini, Foči i Srebrenici.

Ovogodišnja tema Međunarodnog dana muzeja je “Hiper-povezani muzeji: novi pristupi, nova publika”, rečeno je u MSU RS, a osmišljen je i zanimljiv interaktivni program, gdje će posjetioci zahvaljujući kompaniji “M:tel”, prijateljima Muzeja, imati mogućnost da zavire u svijet virtuelne realnosti, te da izrade svoje portrete sa pozadinama najznačajnijih slika postavke “Punktumi” u foto-kabini.

(Nezavisne novine)

Previous Čović: Obezbijediti legitimno predstavljanje hrvatskog naroda
Next Uhapšeni zbog dilanja droge sprovedeni u Tužilaštvo

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *