Uhapšeni zbog dilanja droge sprovedeni u Tužilaštvo


Zbog sumnje da su se organizovano bavili proizvodnjom i prometom opojnih droga, u Okružno javno tužilaštvo su jutros sprovedeni 37-godišnji Zoran Tešanović, 24-godišnji Milan Milanović i 29-godišnji Zoran Ćevriz.

Banjalučka policija je podnijela izvještaj protiv ove trojice, a tužilac će sutra da se izjasni da li će tražiti mjere pritvora.

Izvještaj je podnesen i protiv dvojice 22-godišnjaka iz Banjaluke, Igora Zarića – za kojeg se sumnja da je vođa grupe – i Slobodana Stankovića. Tužilaštvo će predložiti Sudu da raspiše potjernicu za Zarićem i Stankovićem, jer nisu u državi.

“Osumnjičena lica su lišena slobode u okviru šestomjesečne zajedničke akcije Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, i Policijske uprave Banjaluka. U proteklom periodu osumnjičena lica su vršila nabavku i preprodaju opojnih droga kokain i marihuana korisnicima na području Grada Banja Luka”, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Nakon kriminalističke obrade, četvorica od sedam privedenih u akciji “Arsenal” su pušteni da se brane sa slobode. Boran Pejaković, jedan od njih, demantuje bilo kakvu povezanost sa drogom.

Isto tvrde i braća Igor i Zvjezdan Arsenić. Žele da operu svoje ime koje se povlačilo po medijima jer, kažu, nikad u životu nisu imali kontakt sa drogom.

“Privedeni smo u policiju, nismo privedeni zato što smo pod sumnjom da smo narko dileri, nego smo lišeni slobode 24 sata radi ispitivanja. Ispitani smo, zadržani smo i pušteni nakon 24 sata sa otpusnom listom”, rekao je Igor Arsenić.

“Oko šest sati ujutro ušla je policija u stan, najnormalnije izvršili svoju dužnost, izvršili pretres stana, u mom stanu nije pronađeno ništa, pogotovo nikakvi tragovi droge. Nismo članovi te grupe, nemamo apsolutno nikakve veze s drogom, niti ćemo imati ikad ikakve veze s drogom”, naglasio je Zvjezdan Arsenić.

Nedugo nakon što je dao izjavu ATV-u, Igor Arsenić je opet ispitan u policiji, zbog sumnje da je prije dva dana motociklom na Laušu lakše povrijedio 11-godišnju djevojčicu. Kako nezvanično saznajemo, Arsenić je priznao krivicu za ovaj slučaj.

Nezvanično, u Banjaluci je juče zaplijenjeno pet grama heroina, 27 grama kokaina, 78 grama spida, 61 gram marihuane, i 216 grama praška koji se koristi u pripremi droge. Zaplijenjena je oprema za pakovanje i vaganje droge, pištolj kalibra 7,62 mm i značajan iznos novca za koji se sumnja da je stečen trgovinom narkoticima.

(ATV)

Previous "Evropska noć muzeja" u Banjaluci: "Niplpipl" ispred MSU RS
Next Todorić podnosi krivičnu prijavu protiv Plenkovića

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *