Anadolija: Moguć atentat na Erdoana tokom posjete Balkanu


ANKARA – Obavještajne agencije zaprimile su dojavu da bi na predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana, koji sutra treba doputovati u posjetu Bosni i Hercegovini, mogao biti izvršen atentat.

Prema dostupnim informacijama, u dojavi se navodi da bi na Erdogana tokom posjete balkanskim zemljama mogao biti izvršen atentat.

Turskim obavještajnim agencijama dojavljeno je da osobe turskog porijekla, tokom Erdoganove posjete Balkanu u narednom periodu, pripremaju atentat na turskog predsjednika.

Na osnovu dojava iz različitih izvora sigurnosne snage pokrenule su istragu. Trenutno su u toku detaljne obavještajne aktivnosti, a nema konkretnih informacija o danu, lokaciji kao ni o načinu izvođenja mogućeg atentata.

Dojava je došla od grupe turskih državljana koji žive u glavnom gradu Makedonije, Skoplju.

Zamjenik premijera Turske i glasnogovornik vlade te zemlje Bekir Bozdag je nakon što se pojavila informacija o mogućem atentatu izjavio kako Erdogan nije neko ko se plaši prijetnji smrću.

Bozdag: Erdogan nije neko ko se boji prijetnji smrću

Zamjenik premijera Turske Bekir Bozdag, komentarišući dojave o mogućem atentatu na predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erogana na Balkanu, izjavio je da turski predsjednik nije osoba koja se boji prijetnji smrću.

Bozdag se, nakon što se pojavila informacija o mogućem atentatu, oglasio na društvenoj mreži Twitter navodeći da je Erdogan predsjednik Turske, vođa turske nacije, čuvar pravde, hrabar glas potlačenih, onaj koji voli narod, zastavu, domovinu i državu.

Kazao je da znaju da postoje krugovi koji žele uništiti turskog predsjednika Erdogana. Bozdag je podsjetio da je predsjednik Turske do danas prevazišao mnoge prijetnje i prepreke i pokvario mnoge zamke i igre.

I tako će, kako je kazao, i nastaviti.

“Dojava atentata na našeg predsjednika nije ništa novo, stalno postoje”, rekao je Bozdag.

Prema njegovim riječima, Recep Tayyip Erdogan nije lider koji će se predomisliti zbog prijetnji ili straha od smrti. On će, naglasio je Bozdag, nastaviti svoj put.

Niko, istakao je Bozdag, neće zaustaviti ovaj put.

Previous Kod Rudog nakon 12 sati potrage spašena dvojica Banjalučana
Next Policija u Banjaluci pronašla nestalo dijete

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *