Kod Rudog nakon 12 sati potrage spašena dvojica Banjalučana


RUDO – Dvojica Banjalučana spašena su nakon desetak sati potrage na Vučevici kod Rudog, na tromeđi BiH, Srbije i Crne Gore. Na šumski put oni su navodno skrenuli zbog pogrešne navigacije u njihovom automobilu Alfa Romeo, nakon što su se iz Banjaluke zaputili prema Crnoj Gori. Iz Vučevice su satima bezuspješno pokušavali pronaći izlaz, da bi na kraju zatražili pomoć policije.

Na poziv MUP-a RS u potragu su, osim policijske patrole, uključeni i timovi Gorske službe spašavanja Foča kao i Spasilačkog centra Srbije. Potraga je okončana u ranim jutarnjim satima.

– Ovo je još jedna veoma teška potraga koju smo imali. Ljude smo pronašli iscrpljene i uplašene, a satima su bili i bez hrane i vode. Po pravilu, one koji nam upute poziv za pomoć ne pitamo kuda su krenuli i šta su radili. Važno nam je da je akcija uspješno završena a svima koji putuju ili se kreću u prirodi preporučujemo oprez – kazao je za avaz.ba Nenad Ikonić, načelnik GSS RS.

– Te poglede prestravljenih ljudi duboko u šumi ali i sreću što smo ih pronašli pamtiću dugo – izjavio je načelnik Spasilačkog centra Srbije, Vojkan Krstić. (avaz.ba)

Previous Kraljevsko vjenčanje - sudbonosno "da" Harija i Megan
Next Anadolija: Moguć atentat na Erdoana tokom posjete Balkanu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *