Šešelj kupio kuću u Hrtkovcima


Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj kupio je kuću u Hrtkovcima – mjestu koje je sinonim za progon sremskih Hrvata, piše Blic.

“Lider radikala se vraća među ljude koje je proganjao“, naslov je teksta u kojem se navodi da je Šešelj kupio nekretninu koja se nalazi u Školskoj ulici, u samom centru tog vojvođanskog sela, samo 300 metara od katoličke crkve Svetog Klementa.

Kako saznaje Blic, čelnik SRS-a je kuću kupio na ime svog sina Mihaila, a kupoprodajni ugovor potpisan je u petak kod javnog bilježnika u Rumi.

Reagujući na tu vijest predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov izjavio je da to unosi nespokoj među preostale Hrvate u tom selu i Sremu.

“Dok se Republika Srbija jasno i nedvosmisleno ne odredi spram presude suda u Hagu o zločinima nad Hrvatima u Vojvodini i ne preduzme adekvatne mjere, osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj činiće i nadalje ono što mu se prohtje“, naveo je Žigmanov u izjavi za hrvatske medije u Vojvodini.

Šešeljev ponovni dolazak na mjesto stradanja Hrvata, dodao je, “ne samo da je strahotan, već uveliko banalizuje zločine, što onda unosi nespokoj među ovdašnje Hrvate“.

“I to je ono što ne bi trebalo da brine samo vojvođanske Hrvate, nego i vlasti Republike Srbije, a svoje interesovanje i dalje bi trebalo da pokazuju i Republika Hrvatska. te međunarodne institucije i organizacije“, zaključio je čelnik DSHV-a.

(Hina)

Previous SDS osudio "zveckanje oružjem" na Ivan-sedlu
Next Travolta ponovo na filmskom festivalu u Kanu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *