Erdogan važnija Srbija od BiH


Sarajevo – Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan razočarao je dio državljana BiH koji vjeruju u mit kako je BiH najvažnija zemlja Turskoj na Balkanu, kada je izjavio da je to ipak Srbija, prenosi sarajevski portal klix.ba.

Erdogan je rekao i da je trgovinska razmjena Turske i Srbije u prošloj godini iznosila više od milijardu dolara, kao i da je trenutni cilj povećanje na dve milijarde dolara.

Kako se navodi, sve više u BiH se mogu čuti komentari kako Turska samo politički podržava BiH, dok novac direktno investira u susjednu Srbiju.

Brojni državljani BiH smatraju da BiH nema nikakve direktne koristi od političke podrške Turske, odnosno da niko ne živi bolje, jer zvanična Ankara podržava teritorijalni integritet i suverenitet BiH.

U Spoljnotrgovinskoj komori BiH saopštili su da je u 2017. godini obim razmjene sa Turskom iznosio blizu 1,08 milijardi konvertibilnih maraka, kao i da je u takozvanim “ostalim tržištima” ili “trećim zemljama” Turska najznačajniji spoljnotrgovinski partner BiH, a zatim Ruska Federacija.

Previous Gundogan i Ozil na raportu kod predsjednika Njemačke zbog fotke s Erdoganom
Next Medicinari se žale na ŠIKANIRANJE, kolege im dojučerašnji VOZAČI I ČISTAČICE

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *