Sudija pustio na slobodu hvarskog svećenika osumnjičenog za pedofiliju


Hvarskog svećenika Marija Zelanovića (72), kojeg je splitska policija jučer privela zbog krivičnih djela bludnih radnji i spolne zloporabe djeteta mlađeg od 15 godina, sudija istrage je večeras uz mjeru opreza pustio na slobodu.

Svećenika iz Staroga Grada na Hvaru policija je nakon završenog kriminalističkog istraživanja popodne privela pritvorskom nadzorniku i ispitao ga je sudija istrage, koji ga je, uprkos tome što je Općinsko državno odvjetništvo zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke tražilo istražni zatvor, pustio na slobodu.

Određena mu je mjera opreza, što znači da se obvezno treba javljati policiji, a uz to ne smije ostvariti nikakav kontakt s 15-godišnjakinjom. Iz ODO-a Split najavili su žalbu na takvu odluku.

Zelanovića je policija jučer uhapsila, privela i ispitala te osumnjičila za dva krivična djela. U policiji zbog zaštite 15-godišnje djevojčice nisu htjeli izlaziti s pojedinostima cijelog slučaja. Lokalni mediji neslužbeno izvještavaju kako je cijeli slučaj policiji prijavila majka djevojčice.

(Avaz)

Previous U Bihaću automobilom usmrtio 17-godišnjeg biciklistu
Next Arapi zainteresovani za izgradnju riječnih luka u Srbiji

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *