Mane poslao 300 Liverpulovih dresova u rodno selo


Sadio Mane (26), fudbaler Liverpula, prije finala Lige šampiona protiv Real Madrida na Olimpijskom stadionu u Kijevu poslao je 300 dresova svog kluba u selo Bambali u kojem je rođen.

Mane je poslao dresove u rodni kraj na jugu Senegala kako bi njegovi prijatelji i porodica u identičnim dresovima u kojem će se on suprotstaviti Realu mogli navijati.

Mane je posljednje Liverpulovo finale iz 2005. godine gledao u rodnom selu s prijateljem Josupom Diatom, koji je veliki navijač “redsa“. U to vrijeme sjajni krilni fudbaler navijao je za Barselonu, pa je bio neutralan tokom epskog finala između Liverpula i Milana.

“Sjećam se da sam bio s mojim velikim prijateljem i kod 3:0 za Milan on je bio potpuno izvan sebe. Prestao je da gleda utakmica i trčeći pobjegao. Vratio se kada je utakmica bila završena i nije mogao vjerovati. Čak i danas ne može vjerovati da se to dogodilo“, kazao je Mane i dodao:

“Zamolio me da ovog puta ne bude 0:3. Igrati finale je nevjerovatna stvar u mom životu. Nadamo se da ćemo pobijediti.“

Liverpul je u finalu 2005. godine u drugom poluvremenu stigao do 3:3, a zatim poslije produžetaka i penala stigao do pete titule šampiona Evrope.

Dok se Mane u Kijevu bude borio za naslov šampiona Evrope, Diata će utakmicu gledati putem TV ekrana u Senegalu, navijajući za svog prijatelja iz djetinjstva, zajedno sa njegovinm rođacima u Bambaliju.

“Moja porodica i dalje živi tamo. Moja mama i ujak. Svi će gledati utakmicu, niko u selu neće raditi taj dan. Vratiću se kući poslije Svjetskog prvenstva i nadam se da ću svima moći pokazati medalju Lige šampiona“, optimista je Mane.

Finale Lige šampiona između Reala i Liverpula igraće se u subotu uveče sa početkom u 20.45 sati.

(Nezavisne Novine)

Previous Učenicima htjeli da naplate ulaz u manastir?
Next Engleski napadač pomagao kćerkici, seksi mama mamila uzdahe

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *