Bingo kupio firmu Ingram koja se bavi proizvodnjom i prometom građevinskog materijala


“Kompanija Bingo d.o.o Tuzla je ušla u vlasničku strukturu Ingram dd kupovinom dijela dionica, i to nije prvo ulaganje naše kompanije u proizvodni sektor, a samim tim ulaganje i u razvoj privrede Bosne i Hercegovine”, kazali su nam iz kompanije Bingo.

Dodaju da ove kompanije zapošljavaju više od 1.350 radnika u proizvodnji te da sve posluju pozitivno i imaju trend rasta iz godine u godinu kreirajući pritom i nova radna mjesta.

“EBRD je naš partner već dvanaest godina. Jedina je institucija koja nas prati, podržava i svojim savjetima pomaže da unaprijedimo poslovanje, a poznato je da oni podržavaju samo zdrave poslovne modele, pri čemu ne dozvoljavaju da izazovi iz okruženja u kojem živimo i radimo utiču na poslovanje”, naglašavaju iz Binga.

Podsjetimo na Sarajevskoj berzi prije nekoliko dana objavljena je informacija o prodaji većinskog paketa dionica firme Ingram za oko 12,5 miliona KM.

U sklopu Ingrama posluju dva rudnika i to površinski kop “P.K. Drenik” i površinski kop “P.K. Duboki potok”. Firma ima i fabriku kreča, fabriku betonskih elemenata i separaciju.

(klix)
Previous Drugovi jamahom zajedno otišli u smrt
Next Lava iz vulkana Kilauea teče ulicama Havaja uništavajući sve pred sobom

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *