Borenović: Šokiran sam napadima Lukača na Anketni odbor


Branislav Borenović, predsjednik Anketnog obora formiranog Odlukom Narodne skupštine Republike Srpske s ciljem sagledavanja činjenica vezanih za slučaj stradanja Davida Dragičevića, izjavio je da je šokiran napadima ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača na rad ovog odbora.

Podsjeća da je Anketni odbor imenovan odlukom skupštinske većine, u kojoj je i stranka čiji je Lukač visoki funkioner.

Na prvoj sjednici, nakon imenovanja, Anketni obor je, kako naglašava, donio poslovnik o svom radu, kojim je odlučeno da grupa “Pravda za Davida” predloži u sastav ovog tijela dva svoja člana, bez prava da glasaju.

“Dopisom od 18.maja obaviješteni smo da će u ime grupe ‘Pravda za Davida’ u radu Anketnog odbora učestvovati Borislav Radovanović i Ljiljana Tešanović. To je ministar Lukač znao, kao što smo ove detalje precizno navodili i na početku svake sjednice Anketnog odbora, na kojima su izjave dali predstavnici tužilaštva i policije, među kojima i ministar Lukač”, naglasio je Borenović.

On ističe da je nevjerovatno da ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske nije sedam dana reagovao na sastav odbora, odnosno ni na samom početku sjednice u petak, sve dok nije trebalo da odgovori na pitanja i predstavnika grupe ‘Pravda za Davida’.

“U posljednjih nekoliko dana ministar je u više navrata pokazao da ne poštuje zakone Republike koju predstavlja. Miješao se u istragu i rad tužilaštva, javno iznosio lažne optužbe protiv građana za teška kriivčna djela sa međunarodnim elementom”, rekao je Borenović.

Frapiran je, kaže, napadom ministra Lukača i nepoštovanjem Narodne skupštine i njenih tijela te poziva ministra da poštuje odluke najvišeg zakonodavnog tijela Republike Srpske.

Dodao je i da su sve odluke Anketnog odbora, koji je zvanično počeo s radom nakon objave skupštinske odluke o “Službenom glasniku RS” od 11.marta, jednoglasno usvajane.

(Fena)

Previous Lukač: Anketni odbor zloupotrijebio povjerenje NS RS
Next Izetbegović: Džaferović je bio moj favorit, ali Zvizdić nije trebalo da odustane

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *