Crna Gora bira vlast na lokalnim izborima


U ukupno deset crnogorskih samostalnih opština i gradskoj opštini Golubovci danas se održavaju lokalni izbori, gdje će građani birati nove lokalne vlasti. U sedam sati otvorena su birališta za glasanje i biće otvorena do 20 časova.

Izbori se održavaju u Podgorici, Golubovcima, Baru, Šavniku, Žabljaku, Pljevljima, Plavu, Rožajama, Kolašinu, Bijelom Polju i Danilovgradu. Glasačko pravo na današnjim izborima u 11 opština ima 306.722 građana.

Na izborima u Podgorici učestvuju koalicija okupljena oko Demokratske partije socijaliste (DPS) u kojoj su još Bošnjačka stranka (BS), Liberalna partija (LP), Demokratska unija Albanaca i Crnogorska, zatim koalicija Demokratskog fronta (DF) i Socijalističke narodne partija (SNP) pod imenom “Sve za moj grad”, kao i Srpska koalicija.

Na izborima u glavnom gradu u koaliciji “Za 21. Vijek” nastupaju i Demokratska Crna Gora i Građanski pokret URA, a predizborni savez, nazvan Građanski savez za promjene, formirali su i Socijaldemokratska partija (SDP), Demos i slobodni građani. U izbornu trku ušla je i Grupa građana Saša Mijović, kao i Ujedinjena Crna Gora (UCG), Albanska alternativa (AA), Socijaldemokrate (SD) i Prava Crna Gora. Vlast u glavnom gradu može birati 134.991 građanin sa pravom glasa.

Na izborima u Golubovcima učestvuju DPS, Građanski savez, UCG i SD, a u koalicijama nastupaju DF i SNP, kao i Demokrate i URA. U ovoj opštini u okviru glavnog grada, pravo glasa ima 11.948 građana.

Na izbore u Šavniku, gdje pravo glasa ima 1.723 građana, samostalno nastupaju DPS, SD i Srpska koalicija, a zajednički će nastupiti SNP i DF, kao i Demokrate i URA.

(Anadolija)

Previous Mladunče džinovske pande prvi put u javnosti
Next Saobraćajna nesreća u Srpcu, poginuo vozač

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *