Predragović: Počinju sa radom kancelarije za pomoć licima koja imaju imovinu u FBIH


Direktor Republičke uprave za imovinsko-pravne poslove (RUGIP) Bosiljka Predragović izjavila je da će izbjegla i raseljena lica, koja imaju imovinu u Federaciji BiH (FBiH), od sutra moći da se obrate kancelarijama u šest opština i gradova s ciljem zaštite svojih imovinskih prava.

“Zainteresovana lica, s ciljem zaštite svojih imovinskih prava, mogu zatražiti stručnu pomoć od ponedjeljka 28. maja. RUGIP je obezbijedio šest kancelarija u Bijeljini, Zvorniku, Nevesinju, Istočnom Novom Sarajevu, Mrkonjić Gradu i dodatno banjalučku kancelariju, kao mjesto koordinacije rada svih kancelarija”, rekla je Predragovićeva.

Ona je podsjetila da je Protokol o saradnji između RUGIP-a i Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske potpisan 24. aprila.

“Protokolom je uređena tehnička saradnja o pitanju pružanja stručne pomoći izbjeglim i raseljenim licima u postupku uspostavljanja ili zamjene zemljišne knjige na teritoriji FBiH, koji imaju interes da zaštite svoja vlasnička prava u postupcima koji se trenutno vode u FBiH, a po Zakonu o zemljišnim knjigama FBiH”, pojasnila je Predragovićeva.

Ona je napomenula da je Ministarstvo angažovalo šest lica pravne struke i isto toliko administrativnih saradnika, kojima će se obraćati sva lica koja imaju svoje interese u postupcima pred nadležnim organima FBiH.

Predragovićeva je rekla da je, uz podršku stručnih lica iz RUGIP-a, u toku obuka angažovanih pravnika za pružanje pravne pomoći izbjeglim i raseljenim licima koji imaju nekretnine u FBiH, kako bi ostvarili svoja prava u procesu uspostavljanja ili zamjene zemljišne knjige u FBiH.

(Srna)

Previous Manjak radnika: "Dragi gosti, nema ko da vas usluži"
Next Mladunče džinovske pande prvi put u javnosti

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *