Italija: Dio učenika nastavlja ekskurziju, dio se vraća u Banjaluku


CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100

Većina učenika banjalučke Ekonomske škole, čiji su pasoši i stvari nestale u požaru, ipak je odlučila da nastavi putovanje u Italiji. U Ekonomskoj školi kažu da su im pomogli u italijanskom Crvenom krstu. Obezbijeđene su im osnovne potrebe, odjeća i novac koji su donirali roditelji i učenici iz drugih autobusa.

“Oko 10 učenika se izjasnilo da bi se vratilo. Tako da, i jedan učenik da želi da se vrati, naše je da mu to omogućimo.Neki roditelji su uplatili izvjesne sume novca na račun profesora, da se taj novac podigne i podijeli djeci, da bi djeca mogla sebi da kupe ono što im je najneophodnije,” rekla je Nada Vulić, direktor Ekonomske škole.

Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske jutros je na sastanku sa roditeljima učenika ekonomske škole obećao da će uraditi sve kako bi se učenici bezbjedno vratili svojim kućama.

Danko Ćetojević, roditelj jedne od učenica priča da je najbitnije da su svi na sigurnom, ali povratak očekuje što prije.

“Mi smo se čuli sa svojom ćerkom i ona je izrazila želju da se vrati. Ponudili su im graderobu, nešto osnovno da sebi kupe,” rekao je Ćetojević.

Na molbe roditelja reagovali su i iz Gradske uprave. Juče su zatražili da se učenicima što prije obezbijede osnovne potrebe, ali i povratak za Banjaluku.

“Za to vrijeme smo mi zatražili da djeca popune jednu izjavu, koja to djeca žele da se vrate u Banjaluku, da bi oni noćas mogli da krenu nazad,” kaže Darko Banjac, načelnik Odjeljenja za sport, omladinu i obrazovanje Grada Banjaluka.

Iz turističke agencije Star travel, koja organizuje ekskurziju, danas se nisu oglašavali. Neposredno nakon što su učenici i profesori izašli iz autobusa, desila se eksplozija. Sve je, kažu, uzrokovala nesreća u kojoj je motociklista udario u automobil, a onda podletio pod rezervoar autobusa. Žrtava, na sreću, nije bilo.

(ATV)

Previous Anketni odbor: Nije bilo povrede Poslovnika o radu
Next Kocijas: Sporazum o imenu Makedonije od interesa za Grčku

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *