Igre spretnosti za 200 mališana: “Loptarija” sutra na Trgu Krajine


Djeca osam banjalučkih osnovnih škola i četiri vrtića pokazaće sutra, 31. maja svoje znanje i vještine na Međunarodnoj sportsko-edukativno-zabavnoj manifestaciji “Loptarija”, koja će biti održana na Trgu Krajine od 11 do 13 časova.

Svaka škola priprema ekipu učenika koji će se takmičiti, a u svakoj ekipi je po 20 učenika uzrasta do 10 godina. Osim učenika, u žogariji će učestvovati i po 20 djece iz četiri vrtića.

Djeca će se takmičiti u raznim igrama: igre spretnosti, pokaži šta znaš, fer-plej, i ti profesore, fudbal tri na tri, ekologija, vragolije, pjevačke i plesne predstave i drugo.

Aktiv direktora osnovnih škola je podržao prijedlog da se realizuje pomenuti projekat, a koordinator je Osnovna škola „Ivo Andrić“ zajedno sa Gradskom upravom. Organizatori su pozvali i građane da se pridruže i bodre naše najmlađe u ovim zanimljivim nadmetanjima.

„Loptarija“ je međunarodni projekt koji uključuje devet zemalja: Sloveniju, Italiju, Austriju, Mađarsku, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Srbiju i Crnu Goru.

Cilj je djeci predstaviti zdrav način života i fizičke aktivnosti, vrijednosti “fer pleja”, jednakosti, solidarnosti, poštenja, druženja i igre.

Izvor: srpskainfo.com / Autor: Nataša Telebak / Foto: Dejan Božić

Previous Upozorenje meteorologa: Oluje, kiše i nevrijeme prijete BiH
Next Kunić: Borac je postojao, postojaće i dalje!

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *