Lektorat za slovenački jezik na banjalučkom Univerzitetu


Delegacija Republike Slovenije, predvođena generalnim konzulom u Banjaluci, Marjanom Rističem, posjetila je banjalučki Univerzitet i tom prilikom razgovarano je o mogućnosti otvaranja lektorata za slovenački jezik pri Filološkom fakultetu u Banjaluci, saopšteno je iz Univerziteta.

Lektorati za slovenački jezik uveliko rade na univerzitetima u okruženju, u Sarajevu, Beogradu, od ovegodine i u Rijeci, a ista ideja trebalo bi da zaživi i u Banjaluci od 2018-2019. godine.

Istaknuto je da će kurs slovenačkog jezika moći da pohađaju svi zainteresovani studenti Univerziteta u Banjaluci. Lektorati predstavljaju kulturne centre i na najbolji način prezentuju jezik i kulturu jednog naroda, a praktičnoj realizaciji ove ideje prethodiće sporazum između dva Univerziteta, u Banjaluci i Ljubljani.

U slovenačkoj delegaciji koja je posjetila Univerzitet u Banjaluci bili su još Marija Grbić i mr Barbara Hanuš iz Udruženja Slovenaca ”Triglav”, a ugostili su ih prof. dr Goran Latinović, prorektor za naučnoistraživački rad i razvoj, prof. dr Petar Penda, dekan Filološkog fakulteta i prof. dr Biljana Babić.

Izvor: srpskainfo.com / Autor: Nataša Telebak

Previous Razbijena međunarodna kriminalna grupa, vođa iz BiH (Video)
Next Ivanić: Ne vidim zašto ne bih mogao pobijediti Dodika

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *