Ćorić: Od Mektićevog sporadičnog ulaska migranata u BiH do njih 5.000


Član Glavnog odbora SNSD-a Nedeljko Ćorić izjavio je Srni da je ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić, koji je sve do skoro tvrdio da migranti sporadično ulaze u BiH, odjednom javnosti predočio da je u BiH u ovoj godini već ušlo više od 5.000 migranata pa se danas i sam pita odakle ih ih toliko.

“Nakon što je u regionalnim i domaćim medijima juče objelodanjen tajni plan Sarajeva, sve sa kartom, o tačnom rasporedu 11.000 migranata koje je trebalo smjestiti u Republiku Srpsku, ministar bezbjednosti Dragan Mektić, suočen sa činjenicama, danas je naprasno zakazao sjednicu Operativnog štaba za pitanje migracija u BiH, kako bi pokušao te činjenice demantovati”, istakao je Ćorić.

On je dodao da “Mektić, po svom običaju, ništa argumentovano nije ni demantovao, a vjerujući njemu jedno jutro bi se mogli probuditi i sa 50.000 migranata u BiH”.

“Mektić treba samo da zna – Republika Srpska ima svoj jasan stav a to je da nemamo kapaciteta niti mogućnosti za prijem migranata”, poručio je Ćorić.

Mektić je danas na konferenciji za novinare rekao da je u BiH u ovoj godini ušlo 5.116 ilegalanih migranata, od koji je 70 odsto u međuvremenu napustilo BiH.

(Srna)

Previous Hamburg od danas prvi grad u Njemačkoj bez dizelaša na ulicama
Next Banjaluka u problemu: Građevinari probijaju rokove zbog nedostatka dobrih radnika

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *