Fudbaleru prijeti zatvor jer je brutalno pretukao protivnika


Posljednje kolo treće lige Slovenije koje je odigrano u nedjelju, obilježio je ozbiljan incident na utakmici Dobrovce – Pohorje.

Naser Kajtazi (Dobrovce) je fizički napao i brutalno isprebijao fudbalera Pohorja Timoteja Javornika.

Kajtazi je Javornika u 87. minutu u jednom duelu prvo udario laktom, zbog čega je dobio crveni karton, a dok je Javornik ležao na travi, licem okrenut prema zemlji, Kajtazi ga je tukao i rukama i nogama. Prvo šakama u potiljak, a zatim i nogama u lice, javili su slovenački mediji.

Nesretni fudbaler je pretrpio ozbiljne povrede. Slomljen mu je nos, zaradio je ozbiljna oštećena kostiju lica, a oštećeni su mu i zubi.

Odmah na terenu mu je ukazana pomoć, a brzo je prebačen u bolnicu, gdje je i operisan. Javornik se sada nalazi na kućnom liječenju.

Kajtazi je zbog brutalnog čina dobio zabranu igranja fudbala u trajanju od pet godina. U čitav slučaj uključila se i policija, pa mu prijeti i zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina, javljaju slovenački mediji.

Dva kluba su osudila incident, a Dobrovce su Kajtazija izbacili iz tima.

Zanimljivo, Kajtazi, koji ima 25 godina, profesinalno je igrao fudbal. Nastupao je čak u Prvoj ligi Slovenije. Nosio je dres Drave, Kopera i Nafte. Upisao je 21 nastup, uz dva postignuta gola. Okušao se u Njemačkoj i Austriji.

(Faktor.ba)

Previous Teorije zavjere: Gdje je nestala Melanija Tramp?
Next Ugradnja implanata je danas rutinska

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *