LANACO konceptom odgovorio na izazove digitalne transformacije


Svečana ceremonije dodjela diploma polaznicima prve softverske akademije ITivity održana je danas sa početkom u 10:00 časova, u Konferencijskoj sali LANACO Tehnološkog centra.


Ovoj svečanosti prisustvovali su Ministar nauke i tehnologije Republike Srpske- Alen Šeranić, Ministar prosvjete i kulture- Dane Malešević, Gradonačelnik Grada Banja Luka- Igor Radojičić, predstavnik Ambasade SAD-a u Banjoj Luci- Charles Blake, predstavnici Univerziteta u Banjoj Luci, te brojni drugi gosti koji su iskazali podršku polaznicima ove Akademije.
„Akademija je trajala 9 mjeseci, a sve troškove finansiranja Akademije snosi LANACO. Zahvaljujući ovoj Akademiji, 32 polaznika je steklo potrebne vještine za rad u najperspektivnijoj industriji 21. vijeka. Polaznici koji su ostvarili zapažene rezultate, njih 16, pristupiće potpisivanju Ugovora o radu u LANACO u, dok će ostali imati priliku da to isto učine u narednom vremenskom periodu, a sve u skladu sa potrebama naše kompanije“, poručio je Nebojša Ninić, Generalni menadžer kompanije LANACO.
IT industrija je najbrže rastuća grana privrede koja se suočava sa deficitom kvalitetnog kadra. Iz tog razloga 2017. godine pokrenuli smo svoju prvu softversku akademiju koja nosi naziv „ITivity“ sa ciljem usavršavanja 32 polaznika različitih obrazovnih profila sa teritorije Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine, u profil IT stručnjaka.
„Danas u 16:00 časova zvanično ćemo objaviti Konkurs za upis druge generacije polaznika ITivity akademije. Sigurni smo da ćemo na ovaj način poslati snažnu poruku da sa svojim znanjem možemo izgraditi i edukovati vrhunske IT stručnjake, zapošljavati i zadržavati mlade u našoj zemlji”, rekao je Aleksandar Crnovčić, Menadžer sektora za edukaciju.
Anja Majkić, jedna je od 32 polaznika Itivity softverske akademije. „Drago mi je što sam imala priliku da pohađam Akademiju. Čast mi je što sam jedna od šesnaest danas odabranih polaznika, koji će svoja znanja i vještine usavršavati u LANACO-u”, poručila je Anja.
„Danas mogu da kažem da sam zaista zadovoljan ishodom i rezultatima koje sam postigao tokom ovih devet mjeseci. Drago mi je da sam dio ove priče i što ću postati 
dio LANACO kompanije, jer mi je to jedan od najvećih uspjeha“, izjavio je Pero Ranilović polaznik ove Akademije.

Ovom akademijom kreiran je neophodan kadar i otvara se perspektiva za razvoj sa željom da mladi talentovani ljudi na vrijeme i na pravi način dođu u kontakt sa najbitnijim aspektima procesa digitalne transformacije, a sve u cilju dostizanja njihovog punog potencijala u vremenu koje je pred nama.

Previous Advokati iz Srbije: Prijavite Hrvatsku Savjetu bezbjednosti UN zbog otimanja imovine
Next Izložba “Zmijanjski vez – svjetsko kulturno nasljeđe” u junu u Moskvi

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *