Svakog dana po 4 urme, zašto? (+recept)


Urme (datule) bi trebalo da budu obavezna hrana za sve koji žele da spriječe bolesti i postignu optimalno zdravlje.

Urme su izuzetno dobra hrana za probavni sistem. Kao jedna od namirnicasa najsnažnijim antiparazitskim djelovanjem, urme na sebe vežu, uništavaju i iz tijela putem probavnog trakta iznose parazite, kvasce, pljesan i druge gljivice, kao i teške metale, štetne bakterije, viruse i druge otrovne patogene.

To ih svojstvo čini najdjelotvornijim sredstvom protiv nabujale kandide – uprkos široko poznatoj, neistinitoj informaciji da hrane kandidu.

Takođe su idealne za sportiste i ostale aktivne osobe. Sadrže dosta kalijuma i voćnog šećera, savršenih materija za mozak i mišiće koji koriste glukozu kao gorivo tokom vježbanja.

Da biste iskusili maksimalan efekat urmi, u jednom danu pojedite od četiri do šest komada.

Domaći musli (granola) od sirovih urmi (za 1 – 2 porcije)

Ovaj je recept savršen za sve koji su stalno u pokretu. Pripremite veću količinu, stavite u posudu i držite je u frižideru pa ćete uvijek imati spremnu užinu. Kombinacija slatkog i slanog prijaće cijeloj porodici. Možete je jesti kao užinu, samu ili uz smutije ili porciju voća.

Sastojci:

  • 2 šolje urmi, bez košpica
  • ¼ šolje kokosovog brašna
  • ¼ šolje badema
  • ¼ kašičice morske soli

Priprema:

Sve sastojke mutite u blenderu dok ne dobijete smjesu grublje teksture. Granolu ili musli stavite u staklenu posudu i čuvajte u frižideru, najduže dvije sedmice.

 

 

(lovesensa.rs)

Previous Počinje Eurokup na Vrbasu
Next Tukao bivšu ženu na ulici pa ga nokautirao prolaznik

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *