Crnadak: Međunarodna pozicija Srpske veoma stabilna


Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak poručio je danas na Jahorini polaznicima Političke akademije ove partije da je PDP u potpunosti ispunio predizborna obećanja iz prošle kampanje, te da je međunarodna pozicija Republike Srpske veoma stabilna i da su uloga i nadležnosti Srpske sačuvani i dodatno ojačani.

Crnadak je istakao da je Republici Srpskoj potrebna otvorena, izbalansirana i mudra spoljna politika, saopšteno je iz ove partije.

On je naveo da je potrebno nastaviti sa izgradnjom specijalnih odnosa sa Srbijom, ali i da je neophodno da se sarađuje sa svima, sa Bošnjacima i Hrvatima u BiH, sa regionalnim partnerima, te sa velikim silama poput Amerike, Rusije, NJemačke, Velike Britanije, Kine i drugih.

Istovremeno, dodao je on, mora se nepokolebljivo čuvati Dejtonski sporazum i Republika Srpska.

U obraćanju polaznicima Treće generacije Političke akademije PDP-a, Crnadak je rekao da su srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i on na mnogo primjera pokazali kako se čuva Republika Srpska, kao što su pokušaj revizije tužbe protiv Srbije, očuvanje Dana Republike Srpske i rezolucija UN nacija o Srebrenici, u isto vrijeme afirmišući Srpsku i dovodeći ključne ljude svjetske politike u Banjaluku i Republiku Srpsku.

“Ivanić i ja smo, umjesto svađe sa svima i politike izolacije, gradili mostove za Republiku Srpsku na međunarodnoj političkoj sceni i stvarali nove relacije i kontakte, zbog čega je Republika Srpska dobila poštovanje i uvažavanje i zbog čega će imati još više koristi u budućnosti”, istakao je Crnadak.

(Srna)

Previous Očekuje se natprosječno toplo ljeto
Next Još jedno hapšenje zbog prijetnji ubistvom Vučiću i Stefanović

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *