Đurić: Ne pada nam na pamet da prihvatimo formiranje lažne kosovske vojske


Direktor kancelarije za KiM Marko Ðurić odbacio je večeras tvrdnje zamjenika kosovskog premijera Envera Hodžaja da Beograd ima papir kojim bi se Srbija natjerala da prihvati nešto što nije kompromis, kao i premijera Ramuša Haradinaja o formiranju kosovske vojske do kraja godine.

-Haradinaj i Hodžaj pokazuju svoju nervozu – nervozu čiji je uzrok upravo u činjenici da se ni jedan od njihovih nauma i ciljeva ne ostvaruje niti može. Ako bilo ko misli da obmanjivanjem i lažima može da ostvari ciljeve, razočaraće se – rekao je Ðurić za RTS.

On ističe da ne postoji nikakav papir kojim bi se Srbija natjerala da prihvati nešto što nije kompromis.

-Nikakav papir nikakav način da se Srbija natjera da prihvati nešto što ne bi bio kompromis ili da se Srbija natjera da uradi nešto jednostrano ne postoji i ne može postojati – rekao je on.

Kako je istakao, onaj ko misli da se do rješenja može doći na bilo kakav drugi način osim putem komprimisa je na ozbiljnoj stranputici i ne radi u interesu svog naroda.

-Mi interese našeg naroda čuvamo. Ne pada nam na pamet da prihvatimo ni formiranje lažne kosovske vojske niti bilo kakve ultimatume ni u ovom slučaju nepostojeće Hodžajeve – poručio je Đurić.

Hodžaj je ranije danas iznio tvrdnju da postoje “četiri stuba” na kojima bi trebalo da se zasniva “istorijski sporazum” između Beograda i Prištine, a koja su već predstavljena dvema stranama, a kao rješenje navodi “međusobno priznanje” tvrdeći da je “taj papir u rukama Beograda”, prenijela je Koha ditore.

Haradinaj je takođe ranije danas rekao da će 2018. biti ključna za formiranje kosovske vojske, kao i za viznu liberalizaciju, prenio je RTK.

(Srpska info)

Previous NAKON ŠTO JE PRIHVATILA KANDIDATURU Zelenika: Namjeravam raditi za BiH, a ne protiv kako je bilo do sada
Next Neobičan konkurs CIA na ćirilici

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *