Neobičan konkurs CIA na ćirilici


Američka Centralna obaveštajna agencija je na svom nalogu na Tviteru objavila konkurs za Amerikance koji govore ruski jezik, prenosi časopis „Njuzvik”.

Korisnici interneta shvatili su ovu objavu na razne načine: mnogi su se odazvali na poziv, ali je bilo i onih koji su ismijali post, ili su odgovorili da, nažalost, nemaju američko državljanstvo.

Uz oglas je objavljen i lik muškarca koji drži tablicu s natpisom na ruskom jeziku: „Govorite li ruski?”

Tekst oglasa glasi: „Sve je u vašem znanju! Znate li ruski? Da li ste državljanin SAD s visokim obrazovanjem? Želite li da služite svojoj zemlji?”

​Oglas poziva sve koji su zainteresovani da posjete zvanični sajt CIA i da saznaju kakvi su uslovi rada u agenciji i mogućnosti napredovanja.

Pravnik i član Javne komore Rusije Ilja Remeslo naveo je da bi ovakav posao bio idealan za Leonida Volkova, šefa izbornog štaba Alekseja Navaljnog na izborima za predsjednika 2018. godine.

List podsjeća da su pristalice ruskog predsjednika Vladimira Putina u više navrata optuživale opozicionara Navaljnog za veze sa CIA.

„Njuzvik”, ipak, konstatuje da je bilo i onih koji su se pozitivno izjasnili o oglasu. U komentarima ispod posta niz korisnika je ponudio svoje usluge, dok su drugi sa žaljenjem primjetili da ne mogu da pomognu, jer nemaju američko državljanstvo.

(sputnjik)

Previous Đurić: Ne pada nam na pamet da prihvatimo formiranje lažne kosovske vojske
Next VELIKI KLUB NEĆE ČEKATI Real traži novog trenera, u igri DVA IMENA

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *