Delavi: Policija na Kosovu treba da radi na prevenciji napada na Srbe


Američki ambasador u Prištini Greg Delavi izrazio je zabrinutost zbog uznemirujućeg broja incidenata prema pojedincima iz srpske zajednice na Kosovu, dodajući da su oni u potpunosti neprihvatljivi.

On je za Radio Slobodna Evropa izjavio da je o tome razgovarao danas na sastanku sa kosovskim premijerom Ramušom Haradinajem.

– Jasno je i da policija reaguje, to je dobro, ali mislim da reakcija treba da se poboljša i da policija treba da radi više na prevenciji, nego što se bavi time samo onda kada se incident desi – kazao je Delavi i dodao da je Kosovo multietničko društvo i da svi trebaju da daju svoj doprinos za “život u miru sa komšijama”.

Istovremeno, Delavi je pozvao građane da ne dozvole da ih retorika sa strane navede na negativno i kriminalno ponašanje.

– To je na štetu Kosova i na štetu budućnosti svakog građanina. Moram da kažem da tvrdnje kao što su ”organizovani teror” ili ”upadi na sjever” služe samo porastu tenzija između zajednica i stvaraju veću nesigurnost za sve. Sve strane, uključujući i medije, moraju oprezno da vode računa o tome šta pišu, da uzmu u obzir posljedice pisanja, i da poduzmu napore za bezbjednost i sigurnost na Kosovu – rekao je Delavi.

Prema njegovim riječima, sve zajednice na Kosovu treba da rade na pomirenju i na boljoj budućnosti za sve građane.

(Srpska Info)

Previous Šampion NBA nadomak odbrane titule: Durent uništio Klivlend, LeBronov “tripl-dabl” nedovoljan
Next Sve mlađa djeca u sukobu sa zakonom: Kradu i sa šest godina

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *