BLASFEM U BANJALUCI Feministkinje najavljuju: Neće biti crvenog tepiha ni šampanjca, ali će biti svašta


Da li ste znali da Banjaluka ima feministički festival? Ne samo da ima, nego ovaj  performans, koji se ni po čemu ne uklapa u  festivalske stereotipe, ozbiljno “prijeti” da postane tradicionalan u gradu na Vrbasu.

– Neće biti crvenog tepiha ni šampanjca, ali će biti svašta – poručuju organizatorke festivala iz Banjalučkog socijalnog centra BASOC.

BLASFEM počinje u četvrtak, 14. juna. Trajaće tri dana i u ta tri dana u prostorijama BASOC-a biće biće prikazani filmovi “Kad ja umrem, radite šta hoćete” i “Privatizacija, ženski rod, jednina”, a poseban hit biće književno veče sa ponudom “Naruči pjesmu – poezije za ponijeti”.

– U cilju demistifikacije poezije, autorka ispunjava želje prisutnih; proizvodi i poklanja feminističku poeziju po narudžbi – poručuju organizatorke BLASFEM-a.

Publiku pozivaju i na karaoka žurke, te na debate o položaju žena radnica na Balkanu, o ženama na društvenim mrežama, u ratovima, migracijama…

Prvi BLASFEM okupio je 2017. novinarke, umjetnice, književnice, filmske autorke i aktivistikinje iz deset gradova regiona, od Niša do Ljubljane, a ove godine gošće stižu iz Sarajeva, Trebinja, Kruščice, Tuzle, Beograda…

(Srpska info)

Previous PROJEKTI DOSTAVLJENI, OBEĆANI MILIONI ZABORAVLJENI Maćehinski odnos Savjeta ministara BiH prema Srebrenici
Next Koncertni spektakl na Kastelu: Džiboni prodrmao zidove banjalučke tvrđave

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *