Govedarica: Građanima ćemo donijeti bolju budućnost


Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica poručio je u Kozarskoj Dubici da kandidati Saveza za promjene na predstojećim izborima mogu da donesu građanima promjenu i da poboljšaju prilike u Republici Srpskoj.

“Mi smo ovdje da narodu vratimo nadu koja je odavno izgubljena, kao i energiju i snagu, da pokažemo da sve može da se vrati u stanje u kojem je nekad Republika Srpska bila, a ono je bilo neuporedivo bolje”, rekao je Govedarica na tribini “Razgovor sa građanima” na kojoj su učestvovali i počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić i predsjednik NDP-a Dragan Čavić.

On je naglasio da nije riječ o tome da se jedna politička partija zamijeni drugom, već o zajedničkom cilju koji je sveopšti narodni pokret za promjene u Republici Srpskoj, kako bi građani živjeli bolje i vidjeli budućnost u Srpskoj.

On je poručio da vjeruje u bolju i pravedniju Republiku Srpsku nakon izbora 7. oktobra.

“Vidim Republiku Srpsku jednaku za sve, da nema onih koji su iznad zakona i u kojoj ekonomija i privreda zapošljavaju ljude”, rekao je Govedarica.

Govedarica je istakao da kao kandidat Saveza za promjene za predsjednika Republike Srpske izuzetno poštuje svog protivkandidata iz SNSD-a Željku Cvijanović, ali da se oni razlikuju po tome što “on ima šta da ponudi građanima Srpske”.

Ivanić je naveo da u Republici Srpskoj nema investicija i da se u ekonomskom smislu ništa ne događa, ističući da se mora vratiti ekonomski optimizam.

On smatra da je ključni problem u Republici Srpskoj što se vlast “poistovijetila sa državom i sebe smatra jedinim predstavnikom, a sve druge protivnicima, izdajnicima i stranim plaćenicima”.

Govoreći o svojoj kandidaturi za člana Predsjedništva BiH, Ivanić je rekao da je dokazao da je spreman da brani interese Republike Srpske.

Na skupu u Domu kulture u Kozarskoj Dubici predsjednik NDP-a Dragan Čavić istakao je da je normalno da se sa građanima razgovara o svim temama, a da, nažalost, postoje i one koje su tabu na određenim mjestima.

“Demokratsko i slobodno društvo ne bi trebalo da ima uopšte tabu teme, a nažalost, u Republici Srpskoj su mnoge teme tabu. Ovo je prilika da nas ljudi pitaju šta žele, a naše je da odgovorimo na ta pitanja i ja sam na to uvijek spreman”, rekao je Čavić novinarima.

On je poručio da građani treba da shvate da je izbor u njihovim rukama, ali da je u Republici Srpskoj “pritisak vrlo često instrument usmjeravanja biračkog prava, zbog čega mnogi apstiniraju, a na izborima učestvuju oni koji imaju neku vrstu interesa”.

(Srna)

Previous Čubrilović: Izbjeći politizaciju u slučaju Davida Dragičevića
Next Ništa od suspenzije akciza i pada cijene goriva

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *