Koncertni spektakl na Kastelu: Džiboni prodrmao zidove banjalučke tvrđave


Zlatan Stipšić Džiboni obećao je banjalučkoj publici spektakl na Kastelu i to obećenja je ispunio u svakom pogledu, uključujući i pobjedu nad kišom koja je sinoć prijetila cijeli koncert.

Voljeli njegovu muzike ili ne (a bliže sam drugoj grupi) nakon sinoćnog koncerta jedno je jasno, njegovi nastupi uživo su stvarno koncertna predstava na vrhunskom nivou. Od impresivne bine, preko fenomenalnog zvuka do onog najvažnijeg, samog Džibonija i njegovog pratećeg benda (plus sjajna Ivana Husar u nekoliko numera) koji na bini ne žale ni glas, ni instrumente, ni znoj kako bi napravili odličnu atmosferu. Ogromna gužva na ulazu i poneka kap kiše koja je prolijetala nad  tvrđavom, su malo okasnili koncert, ali kad je svirka oko nekih 21 i 15 časova otvorena sa klapskim pjevanjem pjesme “Činim pravu stvar”, u koju potom ulijeće autor i ostatak benda, te nastavljena sa “U ljubav vjere nemam” uz Džibonijevo obećanje publici, koja je zbog gužve propustila početak koncerta, da ne brinu zbog kašnjenja,  jer će sve ponoviti u slijedeća tri sata…

Foto RAS Srbija

Demonstracijom vrhunskog smisla za šou na bini Džiboni je pauze između hitova popunjavao harizmatičnim pričama o ljubavi, borbi sa pušenjem,  teorijama zašto ne voli mobilne telefone i selfije, pozdravljao vjerne fanove iz Trebinja.

Osam hiljada prisutnih (istina sa nekih 80 odsto žena u publici) na Banjalučkoj tvrđavi ostalo samo da horski pjeva niz hitova kao što su: “Svi moji punti kad se zbroje”, “Sreća, “Tempera”,  “Nisi više moja bol”, “Ne odustajem”, “Dvije duše”, “Udica”  i druge .

Ipak klimaks koncerta nastupa u drugom dijelu svirke kada na red dolaze pjesme poput “Judi, zviri i Beštije „Toleranca”, horski sa publikom otpijevane „Oprosti“”, te nadahnute obrade EKV klasika „Zemlja” i  čuvene pjesme  sa početka karijere “Zlatne godine” izvedene u  žestokom finišu koncerta.

Svirka se završava oko ponoći uz klapsko izvođenje pjesme “Dobri Judi”, a publika nakon skoro tri sata svirke odlazi zadovoljna i mirna kući, što zbog vrunske svirke, što zbog straha od sve mračnijih oblaka nad Kastelom.

(Srpska Info)

Previous BLASFEM U BANJALUCI Feministkinje najavljuju: Neće biti crvenog tepiha ni šampanjca, ali će biti svašta
Next Zanatlija sve manje, zanatske usluge sve skuplje

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *