Putin: Lopta je u američkom dvorištu


MOSKVA – Ruski predsjednik Vladimir Putin poručio je da očekuje da predsjednik SAD Donald Tramp ispuni svoje predizborno obećanje o poboljšanju odnosa sa Moskvom, i istakao da je Rusija za to spremna, a da je “lopta u američkom dvorištu”.

U emisiji koju je danas emitovala televizija Rosija-1, Putin je rekao da Tramp ispunjava obećanja koja je dao tokom predizborne kampanje, a da je jedno od obećanja bilo da će poboljšati odnose SAD i Rusije, prenosi Tass.

“Nadam se da će se to dogoditi, barem smo mi za to spremni, i mislim da je lopta u dvorištu SAD”, naglasio je ruski predsjednik.

On je ocijenio da su susreti sa Trampom na marginama foruma korisni, ali da su potrebni odvojeni razgovori.

Upitan kakvi se rezultati mogu očekivati od razgovora sa Trampom s obzirom na da to da je američki predsjednik u izvjesnoj mjeri “talac unutrašnjeg političkog procesa SAD”, Putin je izrazio nadu da “dijalog sa njim može biti konstruktivan”, navodi ruska agencija.

“Kad je riječ o komunikaciji sa američkim predsjednikom, iako su njegovi postupci često kritikovani – pogotovu u posljednje vrijeme – i na međunarodnoj sceni i u ekonomskoj sferi, moje iskustvo mi govori da je on, na kraju krajeva, pažljiva osoba koja umije da sluša i koja odgovara na argumente sagovornika”, rekao je Putin.

Ruski predsjednik je zaključio da mu sve to daje osnova da vjeruje da dijalog sa Trampom može biti konstruktivan.

(Nezavisne Novine)

Previous Na Trebeviću prona]ena dva lica za kojima se tragalo
Next Španija zbog Katalonije mijenja Ustav?

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *