NEVRIJEME POHARALO HERCEG NOVI Otećeno 50 kuća, porodice smještene u prihvatni centar


U nevremenu koje je protekle noći pogodilo Herceg Novi oštećeno je pedesetak kuća, a za sve porodice kojima su tokom nevremena oštećeni domovi organizovan je prihvatni centar u dvorani Sportskog centra Igalo.

Velika šteta pričinjena je bolnici Meljine, gdje je oštećen krov rentgenskog odjeljenja, polomljena stakla, porušena stabla u parku.

Kratkotrajno nevrijeme koje je sinoć zahvatilo Tivat oštetilo je dva manja aviona koja su bila parkirana na platformi Aerodroma Tivat, prenosi RT CG.

– Riječ je o avionima teškim preko 6 tona, koje je zahvatila pijavica, što dovoljno govori o jačini nevremena – navodi se u saopštenju Aerodroma Crne Gore.

Olujni vjetar, 30 m/s, ili preko 100 km/h, zahvatio je Boku juče ujutru , nešto prije tri sata.

U Herceg Novom pijavica je zahvatila Meljine, Pode i Kamenare.

Meljine su po prvim nalazima sa terena hercegnovske Komunalne policije najgore prošle.

Kako prenosi Radio Jadran i dobar dio Bolnice Meljine je stradao i kako navode tamo je sada skoro vanredno stanje.

Potpuno je demolirana pumpa, kvantaška pijaca, velika su oštećenja i na vatrogasnom domu, porušeni su bilbordi, stambeni objekat je stradao iznad Bolnice Meljine, kao i ograda bolnice.

Vjetar je okrenuo na krov i dva automobila a nezvanično jedan mještanin je povrijeđen. Dosta stabala i granja je polomljeno i završilo na putu, pa su komunalci intervenisali više puta.

U Podima je vjetar otkrio tri kuće, a krovovi su najviše stradali i u Kamenarima, gdje je pao i stub od struje. Bez napajanja su ostali neki dijelovi opštine.

Biće formirana opštinska komisija za procjenu štete.

I u Baru je nevrijeme izazvalo štetu.

– Jak južni vjetar sinoć je, odmah nakon ponoći, podigao talase koji su dostizali 4-5 metara. Nevrijeme je u Čanju potopilo brodić za prevoz turista – kazao je za Radio Bar Slavko Babović, mještanin Čanja.

Štete ima i na plažama, ali su vlasnici brzo reagovali i sklonili plažni mobilijar.

Previous Ubistvo kod Kozarske Dubice: Tijelo muškarca pronađeno na njivi
Next Stevandić PROGOVORIO o kontroverznom SLUČAJU IZ RATA: Vozio sam se u tenkovima i avionima, ali nisam u CRVENOM KOMBIJU

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *