Protesti zbog cijene goriva širom BiH


Protesti širom Bosne i Hercegovine koji su organizovani zbog poskupljenja cijena goriva su završeni. Više stotina građana izašlo je na ulice Banjaluke, Kotor Varoši, Sarajeva, Tuzle, Zenice i td, te jednočasovnim protestom i blokiranjem saobraćajnica izrazilo svoje nezadovoljnstvo na još jedno poskupljenje goriva.

U ulici Mladena Stojanovića u Banjaluci saobraćaj je bio zaustavljen u oba smjera, a onemogućen je prolaz i za javni gradski prevoz.

“Nadam se da će što veći broj ljudi stati da podrži ovaj protest. Porede nas s Njemačkom gdje su plate 2.000 €, dok su kod nas 200 €, zaista više nema smisla ovo divljanje cijena goriva”, rekla je jedna Banjalučanka koja je u znak protesta zaustavila svoj automobil na ulicu.

Saobraćaj je bio blokiran i u centru Banjaluke duž Ulice Kralja Petra I Karađorđevića, a veći broj automobila okupio se i na Prijedorskoj petlji. Protestima su se pridružili i građani Kotor Varoši i Prnjavora.

Zbog visokih cijena goriva blokirab je saobraćaja i u Sarajevu. Vozači u pojedinim dijelovima Sarajeva, Tuzle i Zenice blokirali su saobraćaj u 17 sati u znak protesta zbog visokih cijena goriva.

Pozivi za blokadu bili su upućeni putem društvenih mreža, a građani su pozvani da blokiraju ceste.

Ovakvi protesti održani su proteklih dana i u svim većim gradovima u Srbiji gdje su trajali po sat vremena.

Previous Ovo su uzročnici neugodnog mirisa tijela
Next Znaju li Hrvati razliku između stihova Josipe Lisac i Sinana Sakića?

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *