Dačić: Zbog Kosova se hvatamo za polomljenu slamku


Svi mi koji smo na vlasti, ali i oni koji su sad opozicija, imamo odgovornost, napisao je u autorskom tekstu za današnji “Kurir” šef srpske diplomatije Ivica Dačić, i dodao da su, međutim, “i Tadić, i Ðilas, i Jeremić”, izgleda zaboravili šta ta riječ znači.

– Za razliku od njih, čini mi se da je sadašnja vlast, s Aleksandrom Vučićem na čelu, čiji su dio moja partija i ja, spremna da se uhvati ukoštac sa svim teškim odlukama – istakao je Dačić.

On je ukazao da je pitanje Kosova najteže od svih.

– Izgleda kao Sizifov posao, ali na nama je da nikada ne odustanemo, koliko god da se sve čini bezizlaznim. Ne to nije samo fraza, to je suština – kaže Dačić.

Prema njegovim riječima, lako je reći “ova vlada prodaje Kosovo”, “ova vlast vodi katastrofalnu ekonomsku politiku” ili “Dačić pjeva”.

– Gospodo, vi koji kritikujete, a na šta imate pravo, kažem vam: Da ste bili barem malo odgovorniji, sada možda ne bismo imali toliko propuštenih šansi za Kosovo, da se sada i predsjednik i Vlada hvataju za slamku koja je pritom polomljena na nekoliko dijelova, da bi Srbiija nešto dobila – poručuje Dačić i dodaje:

– Za razliku od nekih, moje pjevanje, i to pred stranim diplomatama, nije odmoglo već pomoglo, jer činjenica je da je diplomatska aktivnost priznatija nego ikada. Smeta vam kada Dačić pjeva, a ne smeta kada su to radili Putin, Obama ili kada je Klinton pjevao – kaže on.

Prema njegovim riječima, u redu je da kritikujemo jedni druge, tako se dolazi do boljih rješenja, ali ne i da se međusobno mrzimo.

– Šta ćemo svi zajedno sa mržnjom ako dođemo u situaciju da svi stanemo pod jednu šljivu – napisao je Dačić u autorskom tekstu.

(Srpska info)

Previous Kineski klub uz Zvezdu i Maribor na turniru u Foči
Next NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM Put kroz Makedoniju IZBJEGAVATI 2. AVGUSTA, na putevima Hrvatske haos PETKOM I SUBOTOM

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *