“Osovina” Berlin, Beč i Rim zustavlja ilegalne migracije


Austrijski kancelar Sebastijan Kurc i ministar unutrasnjih poslova Njemačke Horst Zehofer žele da na regionalnom nivou uspostave saradnju sa Italijom u cilju sprečavanja ilegalne migracije.

Austrija, Njemačka i Italija žele da sarađuju u okviru “osovine voljnih” u politici prema izbjeglicama”, najavili su oni u Berlinu.

Zehofer je preneo novinarima, da je razgovarao sa italijskim kolegom Mateom Salvinijem i da mu je ovaj predložio tješnju saradnju Rima, Berlina i Beča u vezi izbjeglica.

O tom prijedlogu su danas razgovarali Kurc i Zehofer i ocijenili da je taj prijedlog pozitivan i najavili saradnju sa Italijom na regionalnom nivou, sa ciljem uspostavljanja “osovine voljnih koji žele da dalje smanje ilegalnu migraciju”.

Kurc i Zehofer su saglasni da vlade moraju da odlučuju, a ne krijumčari, ko smije da dođe u zemlju.

Zehofer je ponovio svoj plan za uspostavljanje centara u kojem će se brže rješavati molbe za dobijanje azila.

Kurc je ukazao da će, pošto ponovo dolazi do pojačanog kretanja migranata duž albanske rute, austrijski i niemački policajci biti upućeni u tu zemlju da pomognu svojim tamošnjim kolegama.

Zehofer i Kurc su saglasni i oko toga da bi jačanje spoljne granice EU učinilo nepotrebnim kontrole na granicama unutar EU.

(Tanjug)

Previous Svjetski mediji o susretu u Singapuru: Značajna pobjeda Kim Džong Una
Next Sastanak Ivanova i Zaeva trajao samo dva minuta

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *