Otvoren kružni tok i novi dio Istočnog tranzita u Banjaluci


Novoizgrađena dionica Istočnog tranzita u Banjaluci, na čiju se gradnju čekalo duže od 30 godina, danas je i zvanično puštena u promet.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović zajedno sa ministrima, gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem i rukovodstvom preduzeća “Putevi” posjetila je novoigrađenu kružnu raskrsnicu kod Rebrovačkog mosta u čiju izgradnju je uloženo 551.000 KM.

Radove su finansirali “Putevi Srpske”, dok je Grad Banjaluka obezbijedio svu potrebnu dokumentaciju i riješio imovinsko-pravne odnose.

Nakon obilaska raskrsnice, uslijedilo je zvanično otvaranje novoizgrađene dionice Istočnog tranzita, a njenim puštanjem u saobraćaj, zajedno sa kružnim tokom, značajno će biti smanjene gužve u ovom dijelu Banjaluke.

Ova saobraćajnica, koja je je planirana još početkom osamdesetih godina prošlog vijeka, duga je 440 metara, a projekat, vrijedan 850.000 KM, izveden je u saradnji sa “Putevima Srpske”.

Nakon otvaranja saobraćajnice i obraćanja zvaničnika, planirano je da bude ozvaničen i početak uklanjanja konstrukcije dotrajalog Zelenog mosta i izgradnje novog, u šta će grad uložiti 2,2 miliona KM.

Novi most, projektovane širine od 14 metara i sa dvije kolovozne trake, uključujući i pješačke i biciklističke staze, trebalo bi biti završen do decembra, a radove će izvesti preduzeće “Prijedorputevi”.

(ATV)

Previous Grupa mladih jutros blokirala saobraćaj kod RTRS-a u Banjaluci
Next Cvijanović: Biću novi predsjednik Srpske

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *